
Receptas pridėtas prie mėgstamiausių
Rodyti pamėgtus receptusReceptas pašalintas iš mėgstamiausių
Rodyti pamėgtus receptusDeja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.
Jums reikės:
250 g g | fermentinio sūrio fermentinio sūrio | |
250 g g | mocarelos sūrio mocarelos sūrio | |
14 - 15 vnt. vnt. | lazanijos lakštų lazanijos lakšto |
Moliūgų padažui:
800 g g | moliūgų tyrės
moliūgų tyrės (tiek paruošite iš vieno vidutinio dydžio sviestinio moliūgo) | |
190 ml ml | grietinėlės grietinėlės | |
1 šaukštelių šaukštelio | druskos druskos | |
0,25 šaukštelių šaukštelio | muskatų
muskato (malto) | |
0,25 šaukštelių šaukštelio | juodųjų pipirų
juodųjų pipirų (maltų) |
Vištienos įdarui:
1 šaukštų šaukšto | alyvuogių aliejaus alyvuogių aliejaus | |
1 vnt. vnt. | svogūnų svogūno | |
3 skiltelių skiltelės | česnako česnako | |
500 g g | vištienos šlaunelių
vištienos šlaunelių (be kaulo ir odos) | |
0,5 šaukštelių šaukštelio | druskos druskos | |
0,25 šaukštelių šaukštelio | juodųjų pipirų
juodųjų pipirų (maltų) | |
150 g g | špinatų špinatų |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listMoliūgų lazanija su vištiena
Receptas patiko
Sėkmingai atspaudėte
Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.
Gaminimas
Sezoninės rudens daržovės į virtuves atkeliauja sulig pirmosiomis rugsėjo dienomis. Tarp jų - ir moliūgai. Ryškiaspalviai gražuoliai tinkami daugeliui patiekalų, nuo saldžių iki sočių, šildančių, jaukių. Būtent pastarųjų norisi labiausiai, vos tik dienos tampa vėsesnės, tamsesnės. Iškepkite moliūgų lazanijos su vištiena - tai ne tik gardus, bet ir sotus, nebrangus, nesudėtingai paruošiamas patiekalas šeimos vakarienei ar savaitgalio pietums. Moliūgai lazanijos sluoksniams suteikia švelnumo, kremiškumo, gardaus aromato, o skonių derinys su vištiena ir špinatais - išties puikus!
- Moliūgų tyrę galite pasiruošti iš anksto. Pačią lazaniją taip pat galite susluoksniuoti iš anksto - vakare susluoksniuokite, pernakt laikykite šaldytuve, o kitą dieną pašaukite į orkaitę.
- Vištienos įdarui galite naudoti ir vištos krūtinėlę, maltą vištieną ar keptos vištienos likučius.
- Vištienos įdarą galite papildyti tarkuotomis morkomis ar riekelėmis pjaustytais pievagrybiais. Apkepkite juos su kitomis daržovėmis.
Lazanijos lakštų apvirti nereikia - kepimo metu jie suminkštės nuo padažo.
- Iš pradžių paruoškite moliūgų tyrę. Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios). Sviestinį moliūgą perpjaukite perpus, išskobkite sėklas. Dėkite ant skardos, išklotos kepimo popieriumi, pjūviu į apačią. Kepkite apie 40-60 minučių, priklausomai nuo moliūgo dydžio. Ar moliūgas jau iškepė, patikrinkite peiliu - jis turi itin lengvai smigti į moliūgą. Šiek tiek atvėsusį moliūgo minkštimą išskobkite į maisto smulkintuvą ir sutrinkite iki vientisos tyrės. Jei nenaudojate iš karto, kelias dienas laikykite sandariame indelyje šaldytuve arba užšaldykite.
- Paruoškite moliūgų padažą. Dar šiltą moliūgų tyrę, grietinėlę, druską, muskatą ir pipirus sutrinkite iki visiškai vientisos masės. Atidėkite į šalį.
- Paruoškite vištienos įdarą. Keptuvėje virš vidutinės ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų. Suberkite smulkintą svogūną, smulkiai kapotas česnako skilteles. Kepkite, kartais pamaišydami, kol svogūnai suminkštės.
- Į keptuvę sudėkite nedideliais gabalėliais supjaustytą vištos šlaunelių mėsą. Kepkite, kol vištiena pabals ir bus iškepusi. Pagardinkite druska, pipirais.
- Suberkite špinatų lapelius. Pakaitinkite kelias minutes, kol špinatais sukris. Nuimkite nuo ugnies.
- Fermentinį ir mocarelos sūrius sutarkuokite.
- Susluoksniuokite lazaniją. Ant kepimo indo (20×30 cm) dugno paskleiskite porą samčių moliūgų padažo. Išdėliokite lazanijos lakštus taip, kad neliktų tarpelių (jei reikia, perlaužkite juos į kelias reikiamo dydžio dalis).
- Ant lazanijos lakštų paskleiskite maždaug trečdalį moliūgų padažo ir maždaug pusę vištienos įdaro. Užberkite apie 100 g tarkuoto fermentinio sūrio. Ant sūrio išdėliokite lazanijos lakštus ir dar kartą pakartokite tuos pačius sluoksnius: moliūgų padažo, vištienos įdaro, tarkuoto fermentinio sūrio.
- Išdėliokite paskutinį sluoksnį lazanijos lakštų, tolygiai aptepkite paskutiniu likusiu moliūgų padažu. Užberkite tarkuotu mocarelos sūriu ir likusiais 50 g tarkuoto fermentinio sūrio.
- Iškepkite. Orkaitę įkaitinkite iki 170 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios). Kepimo formą uždenkite folija ir kepkite įkaitintoje orkaitėje 25 minutes. Foliją nuimkite ir kepkite dar 20-25 minutes, kol sūris gražiai apskrus.
- Leiskite lazanijai 10-15 minučių pastovėti kepimo inde, tuomet pjaustykite gabalėliais ir patiekite.