Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Sviestą išlydykite puode ir trumpam palikite atvėsti. Pasukas, cukrų, miltus, kepimo miltelius, kiaušinį ir išlydytą sviestą plakite, kol gausite vientisą masę. Įberkite ir įmaišykite šokolado gabalėlius, o tešlą padalinkite į dvi lygias dalis. Į vieną dalį tešlos supilkite kakavos miltelius ir 2 šaukštus pasukų, tada išminkykite.
Marmuriniai šokoladiniai keksiukai
Ingridientai
12
vnt.
-
- 250 g pasukų
- 275 g miltų
- 125 g cukraus
- 2 šaukštų kepimo miltelių
- 1 vnt. kiaušinio
- 50 g šokolado gabalėlių
- 2 šaukštų kakavos miltelių
- 120 g sviesto ištirpinto
- 250 g sūrio kreminio
- 125 g cukraus pudros
- 125 g sviesto kambario temperatūros
- pabarstukų
Paruošimas
Išklokite sausainių kepimo skardą popierinėmis formelėmis, abi tešlos dalis vienodai paskirstykite į kiekvieną duobutę ir pabadykite šakute.
Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių, kol įkištas ir ištrauktas pagaliukas bus švarus - prie jo nelips tešla. Keksiukus išimkite iš orkaitės ir palikite atvėsti. Tuo tarpu iš kreminio sūrio, sviesto ir cukraus pudros paruoškite glajų. Tam išplakite sviestą ir cukraus pudrą iki šviesios masės ir įmaišykite kreminį sūrį.
Įdėkite kreminį glajų į konditerinį maišelį su antgaliu ir išspauskite ant keksiukų viršaus, papuoškite keksiukus cukrinėmis dekoracijomis.