Picos pagrindas:
Itališka - argentinietiška pica su jautiena
Ingridientai
-
- 2 vnt. antrekotų
- 1 žiupsnelio druskos
- 1 saujos petražolių
- 1 šaukštelio raudonėlio
- 2 - 4 skiltelių česnako
- 1 vnt. svogūno
- 1 šlakelio balzaminio acto
- 1 šaukštelio garstyčių
- 1 šaukštelio cukraus
- 1 šaukštelio malto čili pipiro
- 2 - 3 saldžiosiųjų paprikų
- 1 skardinės luptų konservuotų pomidorų
- 100 g mocarelos sūrio
- 100 g sūrio GRANA PEDANO
- 21 šlakelių alyvuogių aliejaus
- 1 saujos baziliko
- 1 saujos špinatų
- 1 saujos gražgarsčių
- 1 vnt. citrinos
- 1 kg miltų
- 850 ml vandens
- 20 g duonos raugo
Paruošimas
Inde sumaišyti miltus, vandenį, 20 g alyvuogių aliejaus, 20 g druskos ir duonos raugo. Viską gerai išminkyti ir palaikyti šaldytuve 48 valandas. Tuomet tešlą formuoti ir kepti orkaitėje apie 20min.
„Chimi churi“ padažas:
Į indelį sudėti raudonėlį, česnaką, petražoles, maltą čili, druską, pipirus, šlakelį aliejaus, šlakelį acto ir viską sutrinti. Palaikyti šaldytuve 24 valandas.
Antrekoto ruošimas:
Antrekotus kepti ant grotelių. Kepti iš abiejų pusių. Druska ir pipirais barstyti, kai iškeps. Bebaigiant kepti, antrekotus patepti „Chimi churi“ padažu. Prie antrekotų iškepti ir pjaustytas saldžiąsias paprikas.
Picos ruošimas:
Picos pagrindą ištepti konservuotais pomidorais, sudėti pjaustytą antrekotą, užberti sūrio ir kepti grilyje apie 5 minutes. Ant iškepusios picos dėti „Chimi churi“ padažą.
Šalia padėti keptas paprikas.