Kremo gaminimas:
„Dutch baby“ blyneliai
Ingridientai
2
porcijos
-
Kremui reikės:
- 4 kiaušinio trynių
- 60 g cukraus
- 60 g pasiflorų tyrės
- 80 g sviesto
- įvairių uogų
- 1 šaukštelio cukraus pudros
-
Blynams reikės:
- 180 g miltų
- 200 ml pieno
- 2 - 3 kiaušinių
- 1 šaukšto cukraus
- druskos
- sviesto
-
Nesaldaus varianto gardinimui reikės:
- buratos sūrio
- 1 šaukšto pesto padažo
- braškių
- balzaminio acto
Paruošimas
Užvirti pasiflorų tyrę, kiaušinių trynius sumaišyti su cukrumi. Į kiaušinių masę supilti karštą tyrę. Sumaišytus ingredientus kaitinti ir maišyti tol, kol pradės tirštėti. Nukėlus nuo kaitros, dėti sviestą ir maišyti, kol jis ištirps. Kremą uždengti maistine plėvele ir vėsinti šaldytuve bent dvi valandas.
Blynų kepimas:
Kiaušinius, cukrų, miltus, pieną, druską. Špižinę keptuves ištepti sviestu. Tešlą supilti į keptuves ir kepti apie 20 min., 200-220 laipsnių temperatūroje.
Iškepusius blynus apipilti kremu. Uždėti šviežių uogų ir pabarstyti cukraus pudra.
Nesaldus variantas:
Iškepusius blynus aptepti pesto padažu, uždėti buratą, braškes ir apipilti balzamiko acto padažu.