Taip gyventi verta!
Šiurpios jautiena įdarytos paprikos

Receptas pridėtas prie mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Receptas pašalintas iš mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

Jums reikės:

Įdarui:

6 vnt. vnt. paprikų paprikos
450 g g jautienos faršo jautienos faršo
1 vnt. vnt. svogūnų svogūno
(didelio)
2 vnt. vnt. salierų saliero
(stiebų)
2 vnt. vnt. morkų morkos
2 skiltelių skiltelės česnako česnako
2 šaukštų šaukšto pomidorų pastos pomidorų pastos
750 g g trintų pomidorų trintų pomidorų
1 šaukštelių šaukštelio džiovintų žolelių džiovintų žolelių
(bazilikų, rozmarinų, raudonėlių)
1 šaukštelių šaukštelio druskos druskos
0,5 šaukštelių šaukštelio rūkytos paprikos rūkytos paprikos
0,5 šaukštelių šaukštelio juodųjų pipirų juodųjų pipirų
285 g g konservuotų kukurūzų konservuotų kukurūzų
(saldžiųjų)
250 g g ryžių ryžių
(virtų)
50 g g fermentinio sūrio fermentinio sūrio
(tarkuoto)

Patiekti

1 ryšelių ryšelio petražolių petražolių
(šviežių)

Šiurpios jautiena įdarytos paprikos

Receptas patiko

Sėkmingai atspaudėte

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

60 min
(37)

Gaminimas

  1. Paruoškite jautienos įdarą. Didelę gilią keptuvę įkaitinkite virš vidutinės ugnies. Sudėkite smulkintą jautieną ir maišydami pakepinkite kelias minutes, kol išskirs riebalus.
  2. Suberkite į keptuvę nedideliais kubeliais pjaustytus svogūną, salierus, morkas ir česnakus. Kepkite, vis pamaišydami, kol daržovės suminkštės.
  3. Sudėkite pomidorų pastą, supilkite trintus pomidorus, pagardinkite prieskoninėmis žolelėmis, druska, rūkyta paprika ir pipirais. Troškinkite apie 15-20 minučių, kol dalis skysčio nugaruos, o daržovės bus visai minkštos.
  4. Įmaišykite saldžiuosius kukurūzus, virtus ryžius ir pakaitinkite dar 5 minutes.
  1. Kol troškinate jautieną, paruoškite paprikas. Orkaitę įkaitinkite iki 220 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios).
  2. Paprikų viršūnėles (su koteliais) nupjaukite. Iš vidaus išpjaukite šerdį ir išvalykite visas sėklytes. Aštriu peiliu kiekvienoje paprikoje išpjaukite akis ir lūpas.
  3. Paprikas sudėkite į gilesnį kepimo indą, nupjauta puse į apačią. Šalia išdėliokite ir nupjautas viršūnėles (koteliais į viršų). Į kepimo indą įpilkite ketvirtį stiklinės vandens.
  4. Uždenkite indą folija, padarykite kelias skylutes. Dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 30 minučių, kol paprikas suminkštės.
  5. Atsargiai nuimkite foliją, paprikas perkelkite į lėkštę. Iš kepimo indo išpilkite likusį vandenį ir atgal sudėkite paprikas (šįkart nupjauta puse į viršų).
  1. Iškepkite įdarytas paprikas. Paprikas pripildykite jautienos įdaro. Ant viršaus užberkite po saujelę tarkuoto fermentinio sūrio.
  2. Įdarytas paprikas grąžinkite atgal į orkaitę ir kepkite iki 200 C temperatūros įkaitinotje orkaitėje apie 10-15 minučių, kol sūris gražiais išsilydys.
  3. Patiekite nedelsiant.

Jei Helovyno vakarą į svečius pasikviesite draugus ar šeimą, nustebinkite juos gardžia, bet netikėta vakariene. Iš pirmo žvilgsnio, tai - aromatingu jautienos padažu įdarytos spalvingos paprikos. Tik ar tikėsis prie stalo susirinkę, kad paprikos sukaustys juos savo žvilgsniu?

Šmaikščios, žaismingos ir šiek tiek šiurpios įdarytos paprikos - puikus pasirinkimas baisiausios metų nakties vakarienei. Kai jau išdrįsite atitraukti akis nuo paprikų veidų ir paragausite, suprasite, kad tai - išties nuostabiai gardus, jaukus ir maistingas rudens patiekalas. Labai gali būti, jog panorėsite jo pasigaminti ir Helovynui pasimiršus!