
Receptas pridėtas prie mėgstamiausių
Rodyti pamėgtus receptusReceptas pašalintas iš mėgstamiausių
Rodyti pamėgtus receptusDeja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.
Jums reikės:
Įdarui:
6 vnt. vnt. | paprikų paprikos | ||
450 g g | jautienos faršo jautienos faršo | ||
1 vnt. vnt. | svogūnų
svogūno (didelio) | ||
2 vnt. vnt. | salierų
saliero (stiebų) | ||
2 vnt. vnt. | morkų morkos | ||
2 skiltelių skiltelės | česnako česnako | ||
2 šaukštų šaukšto | pomidorų pastos pomidorų pastos | ||
750 g g | trintų pomidorų trintų pomidorų | ||
1 šaukštelių šaukštelio | džiovintų žolelių
džiovintų žolelių (bazilikų, rozmarinų, raudonėlių) | ||
1 šaukštelių šaukštelio | druskos druskos | ||
0,5 šaukštelių šaukštelio | rūkytos paprikos rūkytos paprikos | ||
0,5 šaukštelių šaukštelio | juodųjų pipirų juodųjų pipirų | ||
285 g g | konservuotų kukurūzų
konservuotų kukurūzų (saldžiųjų) | ||
250 g g | ryžių
ryžių (virtų) | ||
50 g g | fermentinio sūrio
fermentinio sūrio (tarkuoto) |
Patiekti
1 ryšelių ryšelio | petražolių
petražolių (šviežių) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listŠiurpios jautiena įdarytos paprikos
Receptas patiko
Sėkmingai atspaudėte
Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.
Gaminimas
- Paruoškite jautienos įdarą. Didelę gilią keptuvę įkaitinkite virš vidutinės ugnies. Sudėkite smulkintą jautieną ir maišydami pakepinkite kelias minutes, kol išskirs riebalus.
- Suberkite į keptuvę nedideliais kubeliais pjaustytus svogūną, salierus, morkas ir česnakus. Kepkite, vis pamaišydami, kol daržovės suminkštės.
- Sudėkite pomidorų pastą, supilkite trintus pomidorus, pagardinkite prieskoninėmis žolelėmis, druska, rūkyta paprika ir pipirais. Troškinkite apie 15-20 minučių, kol dalis skysčio nugaruos, o daržovės bus visai minkštos.
- Įmaišykite saldžiuosius kukurūzus, virtus ryžius ir pakaitinkite dar 5 minutes.
- Kol troškinate jautieną, paruoškite paprikas. Orkaitę įkaitinkite iki 220 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios).
- Paprikų viršūnėles (su koteliais) nupjaukite. Iš vidaus išpjaukite šerdį ir išvalykite visas sėklytes. Aštriu peiliu kiekvienoje paprikoje išpjaukite akis ir lūpas.
- Paprikas sudėkite į gilesnį kepimo indą, nupjauta puse į apačią. Šalia išdėliokite ir nupjautas viršūnėles (koteliais į viršų). Į kepimo indą įpilkite ketvirtį stiklinės vandens.
- Uždenkite indą folija, padarykite kelias skylutes. Dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 30 minučių, kol paprikas suminkštės.
- Atsargiai nuimkite foliją, paprikas perkelkite į lėkštę. Iš kepimo indo išpilkite likusį vandenį ir atgal sudėkite paprikas (šįkart nupjauta puse į viršų).
- Iškepkite įdarytas paprikas. Paprikas pripildykite jautienos įdaro. Ant viršaus užberkite po saujelę tarkuoto fermentinio sūrio.
- Įdarytas paprikas grąžinkite atgal į orkaitę ir kepkite iki 200 C temperatūros įkaitinotje orkaitėje apie 10-15 minučių, kol sūris gražiais išsilydys.
- Patiekite nedelsiant.
Jei Helovyno vakarą į svečius pasikviesite draugus ar šeimą, nustebinkite juos gardžia, bet netikėta vakariene. Iš pirmo žvilgsnio, tai - aromatingu jautienos padažu įdarytos spalvingos paprikos. Tik ar tikėsis prie stalo susirinkę, kad paprikos sukaustys juos savo žvilgsniu?
Šmaikščios, žaismingos ir šiek tiek šiurpios įdarytos paprikos - puikus pasirinkimas baisiausios metų nakties vakarienei. Kai jau išdrįsite atitraukti akis nuo paprikų veidų ir paragausite, suprasite, kad tai - išties nuostabiai gardus, jaukus ir maistingas rudens patiekalas. Labai gali būti, jog panorėsite jo pasigaminti ir Helovynui pasimiršus!