Šiltos grikių salotos su keptais burokėliais ir saldžiosiomis bulvėmis

Šiltos grikių salotos su keptais burokėliais ir saldžiosiomis bulvėmis image
Sudėtingumas Lengvas
Paruošimas 0 min
Gaminimas 30 min

Ingridientai

2 porcijos
  • Keptoms daržovėms:

    • 250   g burokėlių virtų
    • 1   vnt. saldžiosios bulvės vidutinio dydžio
    • 2   šaukštų alyvuogių aliejaus
    • 1   šaukštelio džiovinto čiobrelio
    • 1   žiupsnelio druskos
    • 1   žiupsnelio šviežiai grūstų juodųjų pipirų
  • Grikiams:

    • 100   g grikių
    • 1   žiupsnelio druskos
  • Salotoms:

    • 2   šaukštų alyvuogių aliejaus
    • 1   vnt. svogūno
    • 2   skiltelių česnako
    • 1   vnt. morkos vidutinio dydžio
    • 2   saujų špinatų
    • 1   žiupsnelio druskos
    • 1   žiupsnelio šviežiai grūstų juodųjų pipirų
  • Patiekti:

    • 1   saujos smulkintų migdolų
    • 1   saujos kalendros šviežių lapelių
  • Padažui:

    • 62   g alyvuogių aliejaus
    • 2   šaukštų citrinų sulčių
    • 1   šaukšto garstyčių
    • 1   šaukšto klevų sirupo
    • 1   žiupsnelio druskos
    • 1   žiupsnelio šviežiai grūstų juodųjų pipirų

Paruošimas

    Šios grikių salotos - šiltos, sočios, maistingos. Jas paruošite greitai ir nesudėtingai: kol virsite grikius, orkaitėje iškeps burokėliai ir saldžiosios bulvės. Tuo pat metu keptuvėje pakepinkite svogūną, česnakus, morkas, špinatus. Galiausiai viską sumaišykite: išvirusius grikius, pakepintas prieskonines daržoves ir orkaitėje keptus burokėlius bei saldžiąsias bulves. Patiekite apšlakstę padažu ir pagardinę traškiais paskrudintais migdolais. Pastaruosius, jei norisi, galite pakeisti pakepintomis moliūgų ar saulėgrąžų sėklomis. Tuo tarpu vietoje grikių galite naudoti ir kitas kruopas: perlines, bulgurą ar bolivines balandas.

    Minkštos, jaukios salotos - puikus pasirinkimas žiemiškai vakarienei. Likutį, jei visų nesuvalgysite iškart, galite dėti į pietų dėžutę; nors skaniausios šios salotos šiltos, bet gardžios lieka ir atvėsusios.

    Šių salotų ingredientų sąraše - vien augalinės kilmės ingredientai, tad jos tinkamos ir vegetariškam ar veganiškam meniu.

  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios, su vėjeliu). Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.

  2. Burokėlius ir saldžiąją bulvę supjaustykite nedideliais kubeliais. Paskleiskite vienu sluoksniu kepimo skardoje. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pagardinkite džiovintais čiobreliais, druska ir pipirais.

  3. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių, kol saldžiosios bulvės bus minkštos.

  4. Kol daržovės kepa, išvirkite grikius. Virkite pasūdytame vandenyje pagal instrukciją ant pakuotės. Nukoškite ir atidėkite į šalį.

  5. Keptuvėje virš vidutinio dydžio ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų. Suberkite nedideliais kubeliais supjaustytą svogūną, smulkiai kapotą česnaką ir plonais šiaudeliais supjaustytą morką. Vis pamaišydami kepkite, kol daržovės suminkštės.

  6. Suberkite porą saujų špinatų, pagardinkite druska ir pipirais. Pakaitinkite dar minutę, kol špinatai sukris, bet vis dar bus ryškiai žalios spalvos. Nuimkite nuo ugnies.

  7. Į keptuvę suberkite virtus grikius ir išmaišykite.

  8. Paruoškite padažą - visus jam skirtus ingredientus sudėkite į stiklainėlį, jį užsukite ir gerai supurtykite, kad viduje visi produktai susimaišytų iki vientisos tekstūros.

  9. Patiekite. Į lėkštes paskirstykite grikius. Ant viršaus užberkite keptų burokėlių ir saldžiųjų bulvių. Apšlakstykite padažu. Pagardinkite sausoje keptuvėje pakepintais smulkintais migdolais, papuoškite keliais šviežių kalendrų lapeliais.