Šakšuka

Šakšuka image
Sudėtingumas Vidutinis
Paruošimas 0 min
Gaminimas 20 min

Ingridientai

2 porcijos
  • Reikės:

    • 4   kiaušinių
    • 500   g konservuotų pomidorų
    • 0,5   vnt. paprikų
    • 1   svogūno
    • 2   skiltelių česnako
    • 1   šaukštelio aitriosios paprikos
    • 1   šaukštelio saldžiosios paprikos
    • 1   šaukšto pomidorų pastos
    •   druskos
    •   pipirų
    •   aliejaus
    • 20   g prieskoninių žolelių
    • 30   g fetos sūrio
    • 2   g aitriųjų paprikų dribsnių

Paruošimas

  1. Į įkaitintą keptuvę pilame aliejaus.

  2. Apkepame pjaustytą svogūną, papriką, česnaką ir aitriąją papriką.

  3. Supilame konservuotus pomidorus, įdedame pomidorų pastos, pamaišome.

  4. Pagardiname saldžiąja paprika, pipirais, druska. Pamaišome.

  5. Troškiname 5-8 min., kol sutirštės.

  6. Masėje padarome 4 nedideles duobutes ir įmušame po kiaušinį.

  7. Uždengiame dangčiu ir ant lėtos ugnies troškiname apie 5 min.

  8. Užberiame kapotų žolelių.

  9. Apdėliojame feta, užbarstome aitriųjų paprikų dribsnių.

  10. Patiekiame pabarstę smulkintais svogūnų laiškais.