
Receptas pridėtas prie mėgstamiausių
Rodyti pamėgtus receptusReceptas pašalintas iš mėgstamiausių
Rodyti pamėgtus receptusDeja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.
Jums reikės:
Reikės:
100 g g | grikių grikių | ||
50 g g | salotų
salotos (žalių salotų (špinatų, gražgarsčių, pan.)) | ||
1 | avokadų
avokado (gerai sunokusio) | ||
2 | trumpavaisių agurkų
trumpavaisio agurko (mažų) | ||
6 - 8 | vyšninių pomidorų vyšninio pomidoro | ||
6 | ridikėlių ridikėlio | ||
50 g g | rūkytos lašišos rūkytos lašišos | ||
2 | kiaušinių kiaušinio |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listPusryčių dubenėliai su kiaušiniais, avokadais ir lašiša
Receptas patiko
Sėkmingai atspaudėte
Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.
Gaminimas
- Grikių kruopas išvirkite pasūdytame vandenyje arba užpilkite verdančiu vandeniu, pasūdykite ir uždengtame inde palikite pusvalandžiui, kol išbrinks.
- Kiaušinius dėkite į verdantį vandenį ir, sumažinę kaitrą iki vidutinės, virkite 7 minutes (tuomet jie bus minkštu tryniu). Nedelsiant perliekite šaltu vandeniu.
- Į dubenėlius paskirstykite virtus grikius, žalių salotų lapelius.
- Avokadą perpjaukite perpus ir supjaustykite riekelėmis. Po pusę avokado dėkite į dubenėlius ant salotų. Ant viršaus suberkite šiaudeliais pjaustytus agurkus, perpus perpjautus vyšninius pomidorus, riekelėmis pjaustytus ridikėlius.
- Ant viršaus dėkite rūkytos lašišos riekeles ir perpus perpjautus minkštai virtus kiaušinius.
- Apiberkite žiupsniu druskos, šviežiai grūstų juodųjų pipirų ir nedelsiant patiekite.
---
Salotos pusryčiams? Žinoma, kodėl gi ne! Ypač, jei jos tokios maistingos ir sočios kaip šios: pilnos žalumynų, energijos ilgam suteikiančių kruopų, gerųjų riebalų (avokadų) ir šviežių daržovių! Paskutiniai akcentai, suteiksiantys ryškaus skonio - kelios riekelės rūkytos lašišos ir minkštai virti kiaušiniai. Minkštas kiaušinio trynys bus švelnus ir kremiškas, tad šiuose pusryčių dubenėliuose atstos salotoms įprastą padažą. Paįvairinimui išbandykite pusryčių dubenėlius patiekti ir su skystai keptais kiaušiniais - tai bus ne mažiau puikus derinys!
Grikių kruopas tokiems dubenėliams galite naudoti tiek šiltas, tiek šaltas, tuo tarpu kiaušinis privalo būti šiltas - tik taip mėgausitės gardžiausiomis pusryčių dubenėlio tekstūromis ir skoniais!