Taip gyventi verta!
Pusryčių dubenėliai su kiaušiniais, avokadais ir lašiša

Receptas pridėtas prie mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Receptas pašalintas iš mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

Jums reikės:

Reikės:

100 g g grikių grikių
50 g g salotų salotos
(žalių salotų (špinatų, gražgarsčių, pan.))
1 avokadų avokado
(gerai sunokusio)
2 trumpavaisių agurkų trumpavaisio agurko
(mažų)
6 - 8 vyšninių pomidorų vyšninio pomidoro
6 ridikėlių ridikėlio
50 g g rūkytos lašišos rūkytos lašišos
2 kiaušinių kiaušinio

Pusryčių dubenėliai su kiaušiniais, avokadais ir lašiša

Receptas patiko

Sėkmingai atspaudėte

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

20 min
(18)

Gaminimas

  1. Grikių kruopas išvirkite pasūdytame vandenyje arba užpilkite verdančiu vandeniu, pasūdykite ir uždengtame inde palikite pusvalandžiui, kol išbrinks.
  2. Kiaušinius dėkite į verdantį vandenį ir, sumažinę kaitrą iki vidutinės, virkite 7 minutes (tuomet jie bus minkštu tryniu). Nedelsiant perliekite šaltu vandeniu.
  3. Į dubenėlius paskirstykite virtus grikius, žalių salotų lapelius.
  4. Avokadą perpjaukite perpus ir supjaustykite riekelėmis. Po pusę avokado dėkite į dubenėlius ant salotų. Ant viršaus suberkite šiaudeliais pjaustytus agurkus, perpus perpjautus vyšninius pomidorus, riekelėmis pjaustytus ridikėlius.
  5. Ant viršaus dėkite rūkytos lašišos riekeles ir perpus perpjautus minkštai virtus kiaušinius.
  6. Apiberkite žiupsniu druskos, šviežiai grūstų juodųjų pipirų ir nedelsiant patiekite.

---

Salotos pusryčiams? Žinoma, kodėl gi ne! Ypač, jei jos tokios maistingos ir sočios kaip šios: pilnos žalumynų, energijos ilgam suteikiančių kruopų, gerųjų riebalų (avokadų) ir šviežių daržovių! Paskutiniai akcentai, suteiksiantys ryškaus skonio - kelios riekelės rūkytos lašišos ir minkštai virti kiaušiniai. Minkštas kiaušinio trynys bus švelnus ir kremiškas, tad šiuose pusryčių dubenėliuose atstos salotoms įprastą padažą. Paįvairinimui išbandykite pusryčių dubenėlius patiekti ir su skystai keptais kiaušiniais - tai bus ne mažiau puikus derinys!

Grikių kruopas tokiems dubenėliams galite naudoti tiek šiltas, tiek šaltas, tuo tarpu kiaušinis privalo būti šiltas - tik taip mėgausitės gardžiausiomis pusryčių dubenėlio tekstūromis ir skoniais!