
Receptas pridėtas prie mėgstamiausių
Rodyti pamėgtus receptusReceptas pašalintas iš mėgstamiausių
Rodyti pamėgtus receptusDeja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.
Jums reikės:
Tešlai:
2 | obuolių
obuolio (vidutinio dydžio) | ||
120 g g | sviesto
sviesto (minkšto) | ||
100 g g | rudojo cukraus
rudojo cukraus (0,5 stiklinės ) | ||
2 | kiaušinių
kiaušinio (didelių) | ||
190 g g | grietinės
grietinės (30 proc. riebumo) | ||
2 šaukštelių šaukštelio | vanilinio cukraus vanilinio cukraus | ||
210 g g | miltų
miltų (1,5 stiklinės) | ||
1,5 šaukštelių šaukštelio | kepimo miltelių kepimo miltelių | ||
1 šaukštelių šaukštelio | cinamono
cinamono (malto) | ||
0,5 šaukštelių šaukštelio | druskos druskos |
Trupiniams:
100 g g | rudojo cukraus
rudojo cukraus (0,5 stiklinės) | ||
30 g g | graikinių riešutų graikinio riešuto | ||
1 šaukštelių šaukštelio | cinamono
cinamono (malto) | ||
50 g g | sviesto
sviesto (tirpinto) | ||
70 g g | miltų
miltų (0,5 stiklinės) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listObuoliniai keksiukai
Receptas patiko
Sėkmingai atspaudėte
Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.
Gaminimas
- Orkaitę įkaitinkite iki 220 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios). Pasiruoškite keksiukų kepimo formą ir sudėkite į ją popierines formeles.
- Paruoškite keksiukų tešlą. Minkštą sviestą ir rudąjį cukrų sudėkite į didesnį dubenį. Elektriniu plaktuvu išplakite iki purumo. Po vieną įmuškite ir įplakite kiaušinius. Sudėkite grietinę, suberkite vanilinį cukrų ir dar kartą gerai išplakite.
- Suberkite miltus, kepimo miltelius, cinamoną ir druską. Išmaišykite, kol neliks sausų miltų.
- Obuolius nulupkite, išpjaukite sėklalizdžius. Supjaustykite nedideliais kubeliais. Suberkite į paruoštą tešlą ir išmaišykite, kad joje obuolių gabalėliais pasiskirstytų kuo tolygiau.
- Paruoškite trupinius. Dubenėlyje sumaišykite rudąjį cukrų, smulkintus graikinius riešutus ir cinamoną. Supilkite tirpintą sviestą, išmaišykite. Suberkite miltus ir maišykite, kol gausite lipnią masę. Atidėkite į šalį.
- Iškepkite keksiukus. Paruoštą tešlą paskirstykite į keksiukų kepimo formeles, užpildydami jas beveik iki viršaus. Trupinius šaukštu užberkite ant keksiukų viršaus ir lengvai paspauskite delnais.
- Kepkite įkaitintoje orkaitėje 5 minutes. Tuomet kepimo temperatūrą sumažinkite iki 180 °C ir kepkite dar 15 minučių. Ar keksiukai jau iškepė, patikrinkite mediniu pagaliuku - ištrauktas iš keksiukų vidurio jis turi būti švarus, neaplipęs tešla.
- Porą minučių atvėsinkite keksiukus kepimo formoje, tuomet iš formos perkelkite ant grotelių ir leiskite atvėsti.
- Jei norite, galite dekoruoti vėliavėlėmis (ant medinių smeigtukų užriškite medžiagines juosteles).