Taip gyventi verta!
Obuoliniai keksiukai

Receptas pridėtas prie mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Receptas pašalintas iš mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

Jums reikės:

Tešlai:

2 obuolių obuolio
(vidutinio dydžio)
120 g g sviesto sviesto
(minkšto)
100 g g rudojo cukraus rudojo cukraus
(0,5 stiklinės )
2 kiaušinių kiaušinio
(didelių)
190 g g grietinės grietinės
(30 proc. riebumo)
2 šaukštelių šaukštelio vanilinio cukraus vanilinio cukraus
210 g g miltų miltų
(1,5 stiklinės)
1,5 šaukštelių šaukštelio kepimo miltelių kepimo miltelių
1 šaukštelių šaukštelio cinamono cinamono
(malto)
0,5 šaukštelių šaukštelio druskos druskos

Trupiniams:

100 g g rudojo cukraus rudojo cukraus
(0,5 stiklinės)
30 g g graikinių riešutų graikinio riešuto
1 šaukštelių šaukštelio cinamono cinamono
(malto)
50 g g sviesto sviesto
(tirpinto)
70 g g miltų miltų
(0,5 stiklinės)

Obuoliniai keksiukai

Receptas patiko

Sėkmingai atspaudėte

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

50 min
(20)

Gaminimas

  1. Orkaitę įkaitinkite iki 220 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios). Pasiruoškite keksiukų kepimo formą ir sudėkite į ją popierines formeles.
  2. Paruoškite keksiukų tešlą. Minkštą sviestą ir rudąjį cukrų sudėkite į didesnį dubenį. Elektriniu plaktuvu išplakite iki purumo. Po vieną įmuškite ir įplakite kiaušinius. Sudėkite grietinę, suberkite vanilinį cukrų ir dar kartą gerai išplakite.
  3. Suberkite miltus, kepimo miltelius, cinamoną ir druską. Išmaišykite, kol neliks sausų miltų.
  4. Obuolius nulupkite, išpjaukite sėklalizdžius. Supjaustykite nedideliais kubeliais. Suberkite į paruoštą tešlą ir išmaišykite, kad joje obuolių gabalėliais pasiskirstytų kuo tolygiau.
  5. Paruoškite trupinius. Dubenėlyje sumaišykite rudąjį cukrų, smulkintus graikinius riešutus ir cinamoną. Supilkite tirpintą sviestą, išmaišykite. Suberkite miltus ir maišykite, kol gausite lipnią masę. Atidėkite į šalį.
  6. Iškepkite keksiukus. Paruoštą tešlą paskirstykite į keksiukų kepimo formeles, užpildydami jas beveik iki viršaus. Trupinius šaukštu užberkite ant keksiukų viršaus ir lengvai paspauskite delnais.
  7. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 5 minutes. Tuomet kepimo temperatūrą sumažinkite iki 180 °C ir kepkite dar 15 minučių. Ar keksiukai jau iškepė, patikrinkite mediniu pagaliuku - ištrauktas iš keksiukų vidurio jis turi būti švarus, neaplipęs tešla.
  8. Porą minučių atvėsinkite keksiukus kepimo formoje, tuomet iš formos perkelkite ant grotelių ir leiskite atvėsti.
  9. Jei norite, galite dekoruoti vėliavėlėmis (ant medinių smeigtukų užriškite medžiagines juosteles).