Nealkoholinis karštas vynas

Nealkoholinis karštas vynas image
Sudėtingumas Lengvas
Paruošimas 0 min
Gaminimas 20 min

Ingridientai

1 litras
    • 400   ml spanguolių sulčių
    • 400   ml vynuogių sulčių raudonųjų
    • 200   ml granatų sulčių
    • 1   vnt. apelsino supjaustyto riekelėmis
    • 2   vnt. cinamono lazdelių
    • 6   vnt. gvazdikėlių
    • 1   žiupsnelio muskato šviežiai malto
    • 1   gabaliuko imbiero šaknies
    • 3   vnt. žvaigždinių anyžių
    • 1   vnt. apelsino sulčių

Paruošimas

    Karštas nealkoholinis vynas - gardus, šildantis ir be galo aromatingas žiemos gėrimas. Namuose jį paruošite itin paprastai ir greitai, prireiks vos kelių rūšių sulčių, kelių apelsinų ir dosnios saujos šildančių prieskonių. Vynui kunkuliuojant puode, namai prisipildys jaukiausių kvapų ir artėjančių švenčių nuojautos. Jį, dar karštą ir garuojantį, pilstykite į puodelius ir ragaukite dabar pat, arba, jei mėgstate ilgus žiemiškus pasivaikščiojimus, karštą vyną supilkite į temo gertuves. Nėra jaukesnės akimirkos žiemos žygyje nei ta, kai sužvarbus skruostus ir rankas, sušyli skanaudamas aromatingą karštą gėrimą.

  1. Gėrimui tiks mėgstamos raudonų uogių ar vaisių sultys. Klasikiniai pasirinkimai: spanguolių, raudonųjų vynuogių, granatų. Galite eksperimentuoti, ieškodami jums gardžiausio derinio.

  2. Šildančių prieskonių galite naudoti šiek tiek mažiau ar daugiau - priklausomai nuo to, kokio intensyvumo gėrimą norite paruošti.

  3. Imbiero šaknį galite supjaustyti plonais griežinėliais ir kaitinti drauge su sultimis ir kitais prieskoniais. Tačiau tai suteiks ne tokį intensyvų ir malonų, švelniai „kandantį“ skonį kaip kad šviežios imbiero sultys, įmaišytos į jau paruoštą karštą vyną.

  4. Į puodą supilkite spanguolių, raudonųjų vynuogių ir granatų sultis, išspauskite vieno apelsino sultis. Sudėkite apelsino riekeles, cinamono lazdeles, žvaigždinius anyžius, gvazdikėlius, įberkite labai mažą žiupsnelį šviežiai tarkuoto muskato riešuto. Vieš vidutinio dydžio ugnies kaitinkite, kol užvirs, tuomet ugnį sumažinkite iki labai silpnos, ir kaitinkite apie 15 minučių.

  5. Imbiero šaknį sutarkuokite ir nuspauskite sultis. Turėtumėte gauti apie 1-2 šaukštus imbiero sulčių, jas įmaišykite į vyną prieš patiekiant.

  6. Į stiklines pilkite karštą vyną, papuoškite žvaigždiniu anyžiumi, apelsino riekelėmis. Patiekite nedelsiant, kol vynas karštas.

Žymos