
Receptas pridėtas prie mėgstamiausių
Rodyti pamėgtus receptusReceptas pašalintas iš mėgstamiausių
Rodyti pamėgtus receptusDeja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.
Jums reikės:
400 ml ml | spanguolių sulčių spanguolių sulčių | |
400 ml ml | vynuogių sulčių
vynuogių sulčių (raudonųjų) | |
200 ml ml | granatų sulčių granato sulčių | |
1 vnt. vnt. | apelsinų
apelsino (supjaustyto riekelėmis) | |
2 vnt. vnt. | cinamono
cinamono (lazdelių) | |
6 vnt. vnt. | gvazdikėlių gvazdikėlio | |
1 žiupsnelių žiupsnelio | muskatų
muskato (šviežiai malto) | |
1 gabaliukų gabaliuko | imbiero
imbiero (šaknies) | |
3 vnt. vnt. | žvaigždinių anyžių žvaigždinio anyžiaus | |
1 vnt. vnt. | apelsinų sulčių apelsino sulčių |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listNealkoholinis karštas vynas
Receptas patiko
Sėkmingai atspaudėte
Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.
Gaminimas
Karštas nealkoholinis vynas - gardus, šildantis ir be galo aromatingas žiemos gėrimas. Namuose jį paruošite itin paprastai ir greitai, prireiks vos kelių rūšių sulčių, kelių apelsinų ir dosnios saujos šildančių prieskonių. Vynui kunkuliuojant puode, namai prisipildys jaukiausių kvapų ir artėjančių švenčių nuojautos. Jį, dar karštą ir garuojantį, pilstykite į puodelius ir ragaukite dabar pat, arba, jei mėgstate ilgus žiemiškus pasivaikščiojimus, karštą vyną supilkite į temo gertuves. Nėra jaukesnės akimirkos žiemos žygyje nei ta, kai sužvarbus skruostus ir rankas, sušyli skanaudamas aromatingą karštą gėrimą.
- Gėrimui tiks mėgstamos raudonų uogių ar vaisių sultys. Klasikiniai pasirinkimai: spanguolių, raudonųjų vynuogių, granatų. Galite eksperimentuoti, ieškodami jums gardžiausio derinio.
- Šildančių prieskonių galite naudoti šiek tiek mažiau ar daugiau - priklausomai nuo to, kokio intensyvumo gėrimą norite paruošti.
- Imbiero šaknį galite supjaustyti plonais griežinėliais ir kaitinti drauge su sultimis ir kitais prieskoniais. Tačiau tai suteiks ne tokį intensyvų ir malonų, švelniai „kandantį“ skonį kaip kad šviežios imbiero sultys, įmaišytos į jau paruoštą karštą vyną.
- Į puodą supilkite spanguolių, raudonųjų vynuogių ir granatų sultis, išspauskite vieno apelsino sultis. Sudėkite apelsino riekeles, cinamono lazdeles, žvaigždinius anyžius, gvazdikėlius, įberkite labai mažą žiupsnelį šviežiai tarkuoto muskato riešuto. Vieš vidutinio dydžio ugnies kaitinkite, kol užvirs, tuomet ugnį sumažinkite iki labai silpnos, ir kaitinkite apie 15 minučių.
- Imbiero šaknį sutarkuokite ir nuspauskite sultis. Turėtumėte gauti apie 1-2 šaukštus imbiero sulčių, jas įmaišykite į vyną prieš patiekiant.
- Į stiklines pilkite karštą vyną, papuoškite žvaigždiniu anyžiumi, apelsino riekelėmis. Patiekite nedelsiant, kol vynas karštas.