
Receptas pridėtas prie mėgstamiausių
Rodyti pamėgtus receptusReceptas pašalintas iš mėgstamiausių
Rodyti pamėgtus receptusDeja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.
Jums reikės:
Pyragui:
130 g g | graikinių riešutų graikinio riešuto | |
100 g g | cukraus
cukraus (0,5 stiklinės) | |
100 g g | rudojo cukraus
rudojo cukraus (0,5 stiklinės) | |
250 ml ml | aliejaus
aliejaus (bekvapio) | |
4 vnt. vnt. | kiaušinių
kiaušinio (didelių) | |
250 g g | grietinės
grietinės (riebios) | |
1 šaukštelių šaukštelio | vanilės esencijos vanilės esencijos | |
350 g g | miltų miltų | |
2 šaukštelių šaukštelio | kepimo miltelių kepimo miltelių | |
0,5 šaukštelių šaukštelio | druskos druskos | |
2 šaukštelių šaukštelio | cinamono
cinamono (malto) | |
1 šaukštelių šaukštelio | imbiero
imbiero (malto) | |
0,5 šaukštelių šaukštelio | muskatų
muskato (malto) | |
300 g g | morkų
morkos (smulkiai tarkuotų) |
Kremui:
200 g g | varškės
varškės (pusriebės) | |
65 g g | cukraus
cukraus (miltelinio) | |
1 šaukštelių šaukštelio | vanilės esencijos vanilės esencijos | |
190 g g | grietinėlės
grietinėlės (riebios (35-36 proc.)) | |
1 šaukštų šaukšto | citrinų sulčių citrinos sulčių |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listMorkų pyragas su graikiniais riešutais ir varškės kremu
Receptas patiko
Sėkmingai atspaudėte
Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.
Gaminimas
- Graikinius riešutus, prieš įmaišydami į tešlą, būtinai pakepinkite orkaitėje - tai paryškins riešutų skonį ir aromatą.
- Jei mėgstate alyvuogių aliejaus skonį ir aromatą kepiniuose, juo galite keisti bekvapį aliejų (pvz., rapsų, saulėgrąžų).
- Varškę pakeitę maskarponės sūriu, išplaksite glotnesnį ir riebesnį kremą, tuo tarpu kremas su varške - gaivesnis, puiki atsvara drėgnai pyrago tekstūrai.
- Jei tešlą paskirstysite ir kepsite dviejose ar trijose kepimo formose, iškeptus biskvitus su varškės kremu galėsite susluoksniuoti lyg tortą. Jei iškepsite vieną aukštesnį biskvitą, kremo kepure beliks papuošti jo viršų.
- Paruoštą pyragą ragaukite iš karto arba iki patiekiant laikykite šaldytuve. Suvalgykite per 3-4 dienas.
- Iškepkite pyragą. Orkaitę įkaitinkite iki 170 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios, su vėjeliu).
- Graikinius riešutus vienu sluoksniu suberkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir kepkite įkaitintoje orkaitėje 8-10 minučių. Riešutus atvėsinkite ir pasmulkinkite.
- Į didelį plakimo dubenį suberkite cukrų, rudąjį cukrų, supilkite aliejų, įmuškite kiaušinius, sudėkite grietinę ir supilkite vanilės ekstraktą. Išplakite iki purios masės.
- Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską, cinamoną, imbierą ir muskatą. Šį mišinį suberkite į plakinį ir išmaišykite, kol neliks sausų miltų.
- Įmaišykite graikinių riešutų gabalėlius ir smulkiai tarkuotas morkas.
- Kepimo formos (22 cm skersmens) dugną ištieskite kepimo popieriumi, kraštus ištepkite sviestu. Supilkite paruoštą tešlą į formą, viršų išlyginkite.
- Kepkite iki 170 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 60 minučių. Ar pyragas jau iškepė, patikrinkite mediniu pagaliuku - įkištas ir ištrauktas iš pyrago vidurio, jis turi būti švarus.
- Iškeptą pyragą kelias minutes atvėsinkite formoje, tuomet išimkite ir vėsinkite ant grotelių, apverstą viršumi į apačią (kad viršus būtų lygesnis).
- Kol pyragas vėsta, pasiruoškite varškės kremą. Varškę gerai pertrinkite, kol neliks gumuliukų. Išplakite su milteliniu cukrumi, vanilės ekstraktu ir citrinų sultimis.
- Atskirame dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite grietinėlę iki tvirtų putų. Įmaišykite į varškę.
- Paruoštu kremu aptepkite pyragą. Apibarstykite smulkintais graikiniais riešutais. Patiekite arba iki patiekiant laikykite šaldytuve.
Morkų pyragas - sodraus skonio, drėgnas, sunkios ir turtingos tekstūros. Kvapnūs prieskoniai suteikia jam šildančio aromato, pakepinti riešutai ir sultingos morkos - unikalaus skonio. Nesijaudinkite dėl to, jog į tešlą įmaišysite daržovių, nes kepiniuose morkos atsiskleidžia visai kitomis spalvomis. Tai tikras rudens kepinys, kuris namus pripildys jaukumo.