Taip gyventi verta!
Lašišos filė su burokėlių rizoto

Receptas pridėtas prie mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Receptas pašalintas iš mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

Jums reikės:

700 g g lašišos filė lašišos filė
80 g g sviestinių bandelių „Brioche“ sviestinės bandelės „Brioche“
1 šaukštų šaukšto medaus medaus
1 žiupsnelių žiupsnelio druskos druskos
1 žiupsnelių žiupsnelio pipirų pipirų
50 g g sviesto sviesto
(minkšto)
1 šaukštų šaukšto dižono garstyčių dižono garstyčių
(stambiai maltų)
600 ml ml sultinio sultinio
(daržovių)
3 vnt. vnt. svogūnų svogūno
1 šaukštų šaukšto alyvuogių aliejaus alyvuogių aliejaus
150 g g ryžių ryžių
(rizoto)
100 ml ml baltojo vyno baltojo vyno
1 vnt. vnt. lauro lapų lauro lapo
100 g g parmezano sūrio parmezano sūrio
300 g g burokėlių burokėlio
(virtų)
1 ryšulėlių ryšulėlio laiškinio česnako laiškinio česnako

Lašišos filė su burokėlių rizoto

Receptas patiko

Sėkmingai atspaudėte

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

45 min
(8)

Gaminimas

  1. Atitirpintą lašišos filė supjaustykite į 4 gabalėlius
  2. Susmulkinkite 80 g sviestinių bandelių „Brioche“
  3. Įdėkite 1 šaukštą medaus, 50 g minkšto sviesto ir 1 arbatinį šaukštelį stambiai maltų Dižono garstyčių, druskos ir pipirų
  4. Dėkite lašišos filė į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi ir pašaukite ją į iki 180 °C įkaitintą orkaitę 25-ioms minutėms
  5. Nulupkite 3 svogūnus, supjaustykite kubeliais ir pakepinkite 1 šaukšte alyvuogių aliejaus
  6. Įberkite 150 g rizoto ryžių ir įpilkite 100 ml baltojo vyno
  7. Kai tik skystis nugaruoja, užpilkite truputį sultinio
  8. Pavirę apie 20 minučių, įtarkuokite ir įmaišykite 100 g parmezano
  9. Supjaustykite smulkiais kubeliais ir suberkite 300 g virtų burokėlių
  10. Pagardinkite druska ir pipirais
  11. Smulkiai supjaustykite laiškinius česnakus ir apibarstykite jais paruoštą patiekalą