Atitirpintą lašišos filė supjaustykite į 4 gabalėlius
Lašišos filė su burokėlių rizoto
Ingridientai
4
asmenims
-
- 700 g lašišos filė
- 80 g sviestinių bandelių „brioche“
- 1 šaukšto medaus
- 1 žiupsnelio druskos
- 1 žiupsnelio pipirų
- 50 g sviesto
- 1 šaukšto stambiai maltų dižono garstyčių
- 600 ml daržovių sultinio
- 3 vnt. svogūnų
- 1 šaukšto alyvuogių aliejaus
- 150 g ryžių rizoto
- 100 ml baltojo vyno
- 1 vnt. lauro lapo
- 100 g parmezano sūrio
- 300 g virtų burokėlių
- 1 ryšulėlio laiškinio česnako
Paruošimas
Susmulkinkite 80 g sviestinių bandelių „Brioche“
Įdėkite 1 šaukštą medaus, 50 g minkšto sviesto ir 1 arbatinį šaukštelį stambiai maltų Dižono garstyčių, druskos ir pipirų
Dėkite lašišos filė į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi ir pašaukite ją į iki 180 °C įkaitintą orkaitę 25-ioms minutėms
Nulupkite 3 svogūnus, supjaustykite kubeliais ir pakepinkite 1 šaukšte alyvuogių aliejaus
Įberkite 150 g rizoto ryžių ir įpilkite 100 ml baltojo vyno
Kai tik skystis nugaruoja, užpilkite truputį sultinio
Pavirę apie 20 minučių, įtarkuokite ir įmaišykite 100 g parmezano
Supjaustykite smulkiais kubeliais ir suberkite 300 g virtų burokėlių
Pagardinkite druska ir pipirais
Smulkiai supjaustykite laiškinius česnakus ir apibarstykite jais paruoštą patiekalą