Taip gyventi verta!
Miško grybų rizoto su parmezano sūriu

Receptas pridėtas prie mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Receptas pašalintas iš mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

Jums reikės:

700 g g grybų grybų
(miško (šaldytų))
1 šaukštų šaukšto alyvuogių aliejaus alyvuogių aliejaus
3 vnt. vnt. raudonųjų svogūnų raudonojo svogūno
1 skiltelių skiltelės česnako česnako
1 vnt. vnt. morkų morkos
300 g g ryžių ryžių
(rizoto)
1 vnt. vnt. lauro lapų lauro lapo
100 ml ml baltojo vyno baltojo vyno
900 ml ml daržovių sultinio daržovių sultinio
1 šaukštų šaukšto aliejaus aliejaus
(skirto kepti)
1 žiupsnelių žiupsnelio druskos druskos
1 žiupsnelių žiupsnelio pipirų pipirų
100 g g parmezano sūrio parmezano sūrio
2 stiebų stiebo petražolių petražolių
50 g g maskarponės sūrio maskarponės sūrio

Miško grybų rizoto su parmezano sūriu

Receptas patiko

Sėkmingai atspaudėte

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

40 min
(3)

Gaminimas

  1. Atitirpinkite 700 g miško grybų, kaip nurodyta ant pakuotės
  2. Nulupkite 3 svogūnus, 1 česnako skiltelę, nuskuskite 1 morką
  3. Viską supjaustykite smulkiais kubeliais
  4. Dideliame puode ant mažos ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų
  5. Sukrėskite į puodą svogūnus, česnaką ir morką
  6. Įberkite 300 g rizoto ryžių ir pakaitinkite
  7. Įmeskite 1 lauro lapą ir įmaišykite 100 ml baltojo vyno
  8. Užvirkite 900 ml daržovių sultinio ir, lėtai pildami, įmaišykite karštą sultinį į ryžius tuo metu nenustokite maišyti pilkite sultinio papildomai, kai skystis nugaruos
  9. Smulkiai supjaustykite grybus ir apkepkite kepti skirtame aliejuje
  10. Pagardinkite grybus druska ir pipirais
  11. Įdėkite į ryžius 50 g maskarponės sūrio
  12. Smulkiai sukapokite kelispetražolių stiebelius
  13. Įtarkuokite 30 g parmezano ir viską gerai išmaišykite
  14. Sudėkite rizoto ryžius ir grybus ant lėkštės ir prieš patiekdami apibarstykite likusiu kiekiu parmezano