
Receptas pridėtas prie mėgstamiausių
Rodyti pamėgtus receptusReceptas pašalintas iš mėgstamiausių
Rodyti pamėgtus receptusDeja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.
Jums reikės:
700 g g | grybų
grybų (miško (šaldytų)) | ||
1 šaukštų šaukšto | alyvuogių aliejaus alyvuogių aliejaus | ||
3 vnt. vnt. | raudonųjų svogūnų raudonojo svogūno | ||
1 skiltelių skiltelės | česnako česnako | ||
1 vnt. vnt. | morkų morkos | ||
300 g g | ryžių
ryžių (rizoto) | ||
1 vnt. vnt. | lauro lapų lauro lapo | ||
100 ml ml | baltojo vyno baltojo vyno | ||
900 ml ml | daržovių sultinio daržovių sultinio | ||
1 šaukštų šaukšto | aliejaus
aliejaus (skirto kepti) | ||
1 žiupsnelių žiupsnelio | druskos druskos | ||
1 žiupsnelių žiupsnelio | pipirų pipirų | ||
100 g g | parmezano sūrio parmezano sūrio | ||
2 stiebų stiebo | petražolių petražolių | ||
50 g g | maskarponės sūrio maskarponės sūrio |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listMiško grybų rizoto su parmezano sūriu
Receptas patiko
Sėkmingai atspaudėte
Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.
Gaminimas
- Atitirpinkite 700 g miško grybų, kaip nurodyta ant pakuotės
- Nulupkite 3 svogūnus, 1 česnako skiltelę, nuskuskite 1 morką
- Viską supjaustykite smulkiais kubeliais
- Dideliame puode ant mažos ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų
- Sukrėskite į puodą svogūnus, česnaką ir morką
- Įberkite 300 g rizoto ryžių ir pakaitinkite
- Įmeskite 1 lauro lapą ir įmaišykite 100 ml baltojo vyno
- Užvirkite 900 ml daržovių sultinio ir, lėtai pildami, įmaišykite karštą sultinį į ryžius tuo metu nenustokite maišyti pilkite sultinio papildomai, kai skystis nugaruos
- Smulkiai supjaustykite grybus ir apkepkite kepti skirtame aliejuje
- Pagardinkite grybus druska ir pipirais
- Įdėkite į ryžius 50 g maskarponės sūrio
- Smulkiai sukapokite kelispetražolių stiebelius
- Įtarkuokite 30 g parmezano ir viską gerai išmaišykite
- Sudėkite rizoto ryžius ir grybus ant lėkštės ir prieš patiekdami apibarstykite likusiu kiekiu parmezano