Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C temperatūros (naudodamiviršutinį ir apatinįkaitinimą)
Migdolų ir kukurūzų polenta su troškintu pankoliu, paprika ir falafeliais
Ingridientai
-
- 2 vnt. pankolių
- 200 g migdolų riešutų
- 4 vnt. paprikų
- 800 g šaldytų falafelių
- 1 vnt. apelsino
- 1 žiupsnelio druskos
- 1 žiupsnelio pipirų
- 4 šaukštų alyvuogių aliejaus
- 800 ml migdolų pieno
- 1 šaukštelio džiovinto čiobrelio
- 200 g kukurūzų kruopų
- 1 ryšelio petražolių
- 1 skiltelės česnako
Paruošimas
Susmulkinkite 200 g migdolų tada paskrudinkite juos keptuvėje be aliejaus
Luktelėkite, kol atvės
Nuplaukite ir supjaustykite ketvirčiais 2 pankolių galvas
Dėkite į kepimo formą
Sutarkuokite pusės apelsino žievelę
Išspauskite viso apelsino sultis
Nuplaukite ir įdėkite 4 mažas ilgąsias bananines paprikas
Viską užmarinuokite 4 šaukštais alyvuogių aliejaus, pagardinkite druska ir pipirais
Sudėkite falafelius
Kepkite orkaitėje apie 18 minučių
Tuo metu užvirkite puode 800 ml migdolų gėrimo
Pagardinkite 1 arbatiniu šaukšteliu čiobrelių, druska, pipirais
Plakikliu įmaišykite 200 g kukurūzų kruopų
Nuolat maišykite, kol užvirs
Nuplaukite ir smulkiai supjaustykite ryšelį petražolių
Smulkiai sukapokite česnaką
Suberkite į dubenį ir įpilkite 4 šaukštus alyvuogių aliejaus
Suberkite antrą pusę apelsino žievelės
Apibarstykite pipirais ir išmaišykite