Taip gyventi verta!
Marcipaninis kriaušių pyragas

Receptas pridėtas prie mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Receptas pašalintas iš mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

Jums reikės:

120 g g marcipanų marcipano
(masės)
60 g g sviesto sviesto
50 ml ml pieno pieno
60 g g cukraus cukraus
1 šaukštelių šaukštelio citrinų sulčių citrinos sulčių
4 kiaušinių kiaušinio
280 g g miltų miltų
(speltų)
1 šaukštų šaukšto kepimo miltelių kepimo miltelių
2 kriaušių kriaušės
80 g g graikinių riešutų graikinio riešuto
(maltų)
cukraus pudros cukraus pudros
1 šaukštelių šaukštelio pimento pimento

Marcipaninis kriaušių pyragas

Receptas patiko

Sėkmingai atspaudėte

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

1:30 h
(33)

Gaminimas

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C. Sutrupinkite marcipaninę masę. Virtuviniu kombainu iki kreminės
    konsistencijos išplakite kartu su sviestu, pienu, cukrum ir pimentu, įmaišykite citrinos sultis. Maišydami sudėkite kiaušinius. Miltus ir kepimo miltelius pirmiausia persijokite, po to įmaišykite į tešlą. Kriaušes nulupkite, pašalinkite iš jų sėklas ir supjaustykite skiltelėmis.
  2. Ištepkite kepimo formą riebalais ir ant jos dugno išberkite pusę graikinių riešutų. Ant jų supilkite tešlą ir išdėliokite ant tešlos kriaušių skilteles. Užberkite ant viršaus antrą pusę graikinių riešutų.
  3. Kepkite maždaug 35-40 minučių. Priklausomai nuo skonio, apibarstykite cukraus pudra.