
Receptas pridėtas prie mėgstamiausių
Rodyti pamėgtus receptusReceptas pašalintas iš mėgstamiausių
Rodyti pamėgtus receptusDeja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.
Jums reikės:
Reikės:
200 g g | makaronų makaronų | |
druskos druskos | ||
200 g g | rūkytos šoninės
rūkytos šoninės (šaltai rūkytos šoninės) | |
2 skiltelių skiltelės | česnako česnako | |
400 g g | smidrų smidro | |
250 ml ml | grietinėlės
grietinėlės (riebios) | |
200 g g | žirnelių
žirnelių (šviežių arba šaldytų) | |
1 | citrinos žievelės citrinos žievelės | |
1 | citrinų sulčių citrinos sulčių | |
1 šaukštelių šaukštelio | džiovintų bazilikų džiovintų bazilikų | |
0,5 šaukštelių šaukštelio | šviežiai grūstų juodųjų pipirų šviežiai grūstų juodųjų pipirų | |
100 g g | mocarelos sūrio mocarelos sūrio | |
30 g g | kietojo sūrio kietojo sūrio |
Patiekti:
kietojo sūrio kietojo sūrio | ||
svogūnų laiškų svogūnų laiškų | ||
citrinų citrinos |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listMakaronai su žaliomis daržovėmis ir česnakiniu-citrininiu grietinėlės padažu
Receptas patiko
Sėkmingai atspaudėte
Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.
Gaminimas
- Makaronus išvirkite pagal instrukcijas ant pakuotės pasūdytame vandenyje.
- Keptuvę įkaitinkite virš vidutinės ugnies. Suberkite kubeliais supjaustytą šaltai rūkytą šoninę ir pakepinkite, kol išskirs riebalus ir apskrus. Suberkite į keptuvę smulkiai kapotas česnako skilteles ir pakepinkite minutę, kol paskleis aromatą.
- Smidrų galus nulaužkite, likusius stiebelius supjaustykite į tris-keturias dalis. Suberkite į keptuvę su šonine ir česnakais. Vis pamaišydami kepkite apie 3 minutes, kol taps ryškiai žalios spalvos ir šiek tiek suminkštės.
- Supilkite grietinėlę, suberkite žaliuosius žirnelius, nutarkuotas citrinos žieveles, išspauskite citrinos sultis, pagardinkite džiovintais bazilikais, druska ir pipirais. Suberkite tarkuotą mocarelos sūrį ir smulkiai tarkuotą kietąjį sūrį. Pakaitinkite kelias minutes, kol sūris išsilydys.
- Suberkite išvirusius nukoštus makaronus, permaišykite.
- Dalinkite į gilias lėkštes ir patiekite su kietuoju sūriu, smulkintais svogūnų laiškais ir pora citrinos gabalėlių.
---
Jei norėtumėte namuose pasijusti lyg restorane, imkitės mažų gudrybių ir rečiau ragaujamų derinių - taip visai paprastai net kasdieniai makaronai gali atsiskleisti netikėtai ryškiais skoniais ir spalvomis.
Tai tikras pavasario patiekalas - šviesus, lengvas, gaivus ir pilnas žalių atspalvių. Smidrai ir žalieji žirneliai su makaronais dera puikiai, o grietinėlės padažas - klasika. Gardaus aromato makaronams suteiks paskrudinta šoninė, o malonaus pikaniškumo - česnakai, citrinos ir dviejų rūšių sūriai.
Būtent citrinos šiame recepte gali būti tas stebinantis produktas, kuris privers suabejoti: ar tikrai patiks, ar tikrai nenuvils? Išbandykite - citrinų gaivumas ir švelni rūgštelė nuostabiai dera su smidrų gaivumu ir tampa pagrindiniu šio patiekalo akcentu. Tiesa, jei labai neramu, citrinų sulčių galite pilti ir trupučiuką mažiau.
Šoninę galite keisti kumpiu ar kepta vištiena (tuomet juos kepinkite ne sausoje keptuvėje o šlakelyje riebalų). Smidrus galite pjaustyti ir plonomis riekelėmis - tuomet juos kepinti reikės visai trumpai, vos minutėlę. Mocarelos sūrį galite ne įmaišyti į padažą, bet patiekalo ruošimo pabaigoje užberti ant viršaus, uždengti dangčiu ir minutėlę pakaitinti, kol išsilydys.