Makaronai su žaliomis daržovėmis ir česnakiniu-citrininiu grietinėlės padažu

Makaronai su žaliomis daržovėmis ir česnakiniu-citrininiu grietinėlės padažu image
Sudėtingumas Lengvas
Paruošimas 0 min
Gaminimas 30 min

Ingridientai

6 porcijos
  • Reikės:

    • 200   g makaronų
    •   druskos
    • 200   g rūkytos šoninės šaltai rūkytos šoninės
    • 2   skiltelių česnako
    • 400   g smidrų
    • 250   ml grietinėlės riebios
    • 200   g žirnelių šviežių arba šaldytų
    • 1   citrinos žievelės
    • 1   citrinos sulčių
    • 1   šaukštelio džiovintų bazilikų
    • 0,5   šaukštelių šviežiai grūstų juodųjų pipirų
    • 100   g mocarelos sūrio
    • 30   g kietojo sūrio
  • Patiekti:

    •   kietojo sūrio
    •   svogūnų laiškų
    •   citrinų

Paruošimas

  1. Makaronus išvirkite pagal instrukcijas ant pakuotės pasūdytame vandenyje.

  2. Keptuvę įkaitinkite virš vidutinės ugnies. Suberkite kubeliais supjaustytą šaltai rūkytą šoninę ir pakepinkite, kol išskirs riebalus ir apskrus. Suberkite į keptuvę smulkiai kapotas česnako skilteles ir pakepinkite minutę, kol paskleis aromatą.

  3. Smidrų galus nulaužkite, likusius stiebelius supjaustykite į tris-keturias dalis. Suberkite į keptuvę su šonine ir česnakais. Vis pamaišydami kepkite apie 3 minutes, kol taps ryškiai žalios spalvos ir šiek tiek suminkštės.

  4. Supilkite grietinėlę, suberkite žaliuosius žirnelius, nutarkuotas citrinos žieveles, išspauskite citrinos sultis, pagardinkite džiovintais bazilikais, druska ir pipirais. Suberkite tarkuotą mocarelos sūrį ir smulkiai tarkuotą kietąjį sūrį. Pakaitinkite kelias minutes, kol sūris išsilydys.

  5. Suberkite išvirusius nukoštus makaronus, permaišykite.

  6. Dalinkite į gilias lėkštes ir patiekite su kietuoju sūriu, smulkintais svogūnų laiškais ir pora citrinos gabalėlių.

  7. ---

    Jei norėtumėte namuose pasijusti lyg restorane, imkitės mažų gudrybių ir rečiau ragaujamų derinių - taip visai paprastai net kasdieniai makaronai gali atsiskleisti netikėtai ryškiais skoniais ir spalvomis.

    Tai tikras pavasario patiekalas - šviesus, lengvas, gaivus ir pilnas žalių atspalvių. Smidrai ir žalieji žirneliai su makaronais dera puikiai, o grietinėlės padažas - klasika. Gardaus aromato makaronams suteiks paskrudinta šoninė, o malonaus pikaniškumo - česnakai, citrinos ir dviejų rūšių sūriai.

    Būtent citrinos šiame recepte gali būti tas stebinantis produktas, kuris privers suabejoti: ar tikrai patiks, ar tikrai nenuvils? Išbandykite - citrinų gaivumas ir švelni rūgštelė nuostabiai dera su smidrų gaivumu ir tampa pagrindiniu šio patiekalo akcentu. Tiesa, jei labai neramu, citrinų sulčių galite pilti ir trupučiuką mažiau.

    Šoninę galite keisti kumpiu ar kepta vištiena (tuomet juos kepinkite ne sausoje keptuvėje o šlakelyje riebalų). Smidrus galite pjaustyti ir plonomis riekelėmis - tuomet juos kepinti reikės visai trumpai, vos minutėlę. Mocarelos sūrį galite ne įmaišyti į padažą, bet patiekalo ruošimo pabaigoje užberti ant viršaus, uždengti dangčiu ir minutėlę pakaitinti, kol išsilydys.