Išvalome krevetes. Paruošiame krevečių marinatą: susmulkiname česnaką, išspaudžiame citrinos sultis, pilame alyvuogių aliejaus, pagardiname druska ir čili pipirais. Pilame ant krevečių ir leidžiame pasimarinuoti.
Krevetės su salsa ir azijietiškomis agurkų salotomis
Ingridientai
2
porcijos
-
Reikės:
- krevečių
- citrinų
- agurkų
- sojų padažo
- česnako
- kalendros
- mėtų
- svogūnų
- čiabatų
- alyvuogių aliejaus
- druskos
- pipirų
- medaus
- čili pipirų
- medinių iešmelių
Paruošimas
Pradedame gaminti agurkų salotas: skustuko pagalba supjaustome plonomis juostelėmis. Padažui išspaudžiame citrinos, pilame alyvuogių aliejaus, sojos padažo, beriame smulkintą česnaką. Dedame druskos ir šaukštelį medaus, smulkintos kalendros. Padažą pilame ant agurkų ir gerai išmaišome. Krevetes sumauname ant vandenyje išmirkytų pagaliukų ir kepame ant grilio 2 minutes. Pagardiname salsa: supjaustytu šalotiniu svogūnu, mėta ir kalendra, šlakeliu alyvuogių aliejaus ir druskos. Patiekiame su apkepinta čiabatos duonele.