Įpilkite į dubenėlį 150 g majonezo
Keptas karpis su bulvių salotomis
Ingridientai
-
- 1 kg karpio filė
- 150 g majonezo
- 2 šaukštų marinuotų agurkėlių skysčio
- 150 g marinuotų agurkų
- 8 vnt. ridikėlių
- 200 g konservuotų žirnelių
- 600 g virtų bulvių
- 1 vnt. morkos
- 1 žiupsnelio druskos
- 1 žiupsnelio pipirų
- 100 g miltų
- 2 vnt. kiaušinių
- 150 g džiūvesėlių
- 100 ml aliejaus
- 1 ryšulėlio petražolių
- 1 vnt. citrinos
- 1 šaukšto vandens
Paruošimas
Įmaišykite 2 valgomuosius šaukštus marinuotų agurkėlių marinato
Marinuotus agurkėlius smulkiai supjaustykite
Nuplaukite 8 ridikus, supjaustykite juos griežinėliais ir su marinuotais agurkėliais suberkite į majonezą
Nuskuskite 1 morką ir sutarkuokite ją į dubenėlį
Nulupkite 600 g virtų bulvių ir supjaustykite jas griežinėliais
Įberkite 200 g konservuotų žirnelių ir viską gerai išmaišykite
Karpio filė supjaustykite gabalėliais, apibarstykite druska bei pipirais
Filė gabalėlius apvoliokite 100 g miltų
Suplakite 2 kiaušinius su 1 šaukštu vandens
Pamirkykite filė gabalėlius plakinyje, paskui apvoliokite džiūvėsėliuose
Įpilkite į didelę keptuvę kepti skirto aliejaus ir kepkite karpio gabalėlius, kol jie įgaus gelsvai rusvą atspalvį
Karpį patiekite su bulvių salotomis ir pagardinkite petražolėmis bei citrina