Keptas karpis su bulvių salotomis

Keptas karpis su bulvių salotomis image
Sudėtingumas Vidutinis
Paruošimas 0 min
Gaminimas 45 min

Ingridientai

4 asmenims
    • 1   kg karpio filė
    • 150   g majonezo
    • 2   šaukštų marinuotų agurkėlių skysčio
    • 150   g marinuotų agurkų
    • 8   vnt. ridikėlių
    • 200   g konservuotų žirnelių
    • 600   g virtų bulvių
    • 1   vnt. morkos
    • 1   žiupsnelio druskos
    • 1   žiupsnelio pipirų
    • 100   g miltų
    • 2   vnt. kiaušinių
    • 150   g džiūvesėlių
    • 100   ml aliejaus
    • 1   ryšulėlio petražolių
    • 1   vnt. citrinos
    • 1   šaukšto vandens

Paruošimas

  1. Įpilkite į dubenėlį 150 g majonezo

  2. Įmaišykite 2 valgomuosius šaukštus marinuotų agurkėlių marinato

  3. Marinuotus agurkėlius smulkiai supjaustykite

  4. Nuplaukite 8 ridikus, supjaustykite juos griežinėliais ir su marinuotais agurkėliais suberkite į majonezą

  5. Nuskuskite 1 morką ir sutarkuokite ją į dubenėlį

  6. Nulupkite 600 g virtų bulvių ir supjaustykite jas griežinėliais

  7. Įberkite 200 g konservuotų žirnelių ir viską gerai išmaišykite

  8. Karpio filė supjaustykite gabalėliais, apibarstykite druska bei pipirais

  9. Filė gabalėlius apvoliokite 100 g miltų

  10. Suplakite 2 kiaušinius su 1 šaukštu vandens

  11. Pamirkykite filė gabalėlius plakinyje, paskui apvoliokite džiūvėsėliuose

  12. Įpilkite į didelę keptuvę kepti skirto aliejaus ir kepkite karpio gabalėlius, kol jie įgaus gelsvai rusvą atspalvį

  13. Karpį patiekite su bulvių salotomis ir pagardinkite petražolėmis bei citrina