Taip gyventi verta!
Kepta kalėdinė antis

Receptas pridėtas prie mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Receptas pašalintas iš mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

Jums reikės:

1 vnt. vnt. ančių anties
5 vnt. vnt. svogūnų svogūno
100 ml ml vynuogių sulčių vynuogių sulčių
(raudonųjų)
1 vnt. vnt. apelsinų apelsino
40 ml ml baltojo vyno acto baltojo vyno acto
4 šaukštų šaukšto medaus medaus
(akacijų)
1 šaukštų šaukšto rozmarino rozmarino
(džiovinto)
800 g g vynuogių vynuogės
600 g g bulvių kroketų bulvių kroketų
2 skardinių skardinės kopūstų kopūsto
(raudongūžių)
1 žiupsnelių žiupsnelio druskos druskos
1 žiupsnelių žiupsnelio pipirų pipirų

Kepta kalėdinė antis

Receptas patiko

Sėkmingai atspaudėte

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

3:30 h
(1)

Gaminimas

  1. Nuplaukite antį ir popieriniu rankšluosčiu ją nusausinkite, įtrinkite 2 valgomaisiais šaukštais medaus, gerai pasūdykite, papipirinkite ir iki 170 °C įkaitintojeorkaitėje troškinkite 90min., antį į orkaitę įdėję troškintuve su uždengtu dangčiu.
  2. Nulupkite svogūnus, supjaustykite griežinėliais ir su vynuogių sultimis sudėkite į troškintuvą. Nuimkite dangtį ir toliau troškinkite 1 val. Nuskuskite apelsiną ir išspauskite minkštimo sultis. Sumaišykite apelsino sultis, žievelės drožles, actą, medų, rozmariną, pipirus ir druską. Supilkite vynuoges su marinatu į troškintuvą.
  3. Išdėliokite ant kepimo skardos bulvių kroketus ir pašaukite į orkaitę. Viską kartu kepkite orkaitėje maždaug 20 min. Nukoškite iš troškintuvo nuovirą ir užvirkite jį puode su raudongūžiais kopūstais. Prireikus, paskaninkite prieskoniais. Sudėkite viską į lėkštes ir patiekite.