
Receptas pridėtas prie mėgstamiausių
Rodyti pamėgtus receptusReceptas pašalintas iš mėgstamiausių
Rodyti pamėgtus receptusDeja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.
Jums reikės:
1 vnt. vnt. | ančių anties | ||
5 vnt. vnt. | svogūnų svogūno | ||
100 ml ml | vynuogių sulčių
vynuogių sulčių (raudonųjų) | ||
1 vnt. vnt. | apelsinų apelsino | ||
40 ml ml | baltojo vyno acto baltojo vyno acto | ||
4 šaukštų šaukšto | medaus
medaus (akacijų) | ||
1 šaukštų šaukšto | rozmarino
rozmarino (džiovinto) | ||
800 g g | vynuogių vynuogės | ||
600 g g | bulvių kroketų bulvių kroketų | ||
2 skardinių skardinės | kopūstų
kopūsto (raudongūžių) | ||
1 žiupsnelių žiupsnelio | druskos druskos | ||
1 žiupsnelių žiupsnelio | pipirų pipirų |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listKepta kalėdinė antis
Receptas patiko
Sėkmingai atspaudėte
Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.
Gaminimas
- Nuplaukite antį ir popieriniu rankšluosčiu ją nusausinkite, įtrinkite 2 valgomaisiais šaukštais medaus, gerai pasūdykite, papipirinkite ir iki 170 °C įkaitintojeorkaitėje troškinkite 90min., antį į orkaitę įdėję troškintuve su uždengtu dangčiu.
- Nulupkite svogūnus, supjaustykite griežinėliais ir su vynuogių sultimis sudėkite į troškintuvą. Nuimkite dangtį ir toliau troškinkite 1 val. Nuskuskite apelsiną ir išspauskite minkštimo sultis. Sumaišykite apelsino sultis, žievelės drožles, actą, medų, rozmariną, pipirus ir druską. Supilkite vynuoges su marinatu į troškintuvą.
- Išdėliokite ant kepimo skardos bulvių kroketus ir pašaukite į orkaitę. Viską kartu kepkite orkaitėje maždaug 20 min. Nukoškite iš troškintuvo nuovirą ir užvirkite jį puode su raudongūžiais kopūstais. Prireikus, paskaninkite prieskoniais. Sudėkite viską į lėkštes ir patiekite.