Kepta kalėdinė antis

Kepta kalėdinė antis image
Sudėtingumas Sudėtingas
Paruošimas 0 min
Gaminimas 3:30 val.

Ingridientai

4 asmenims
    • 1   vnt. anties
    • 5   vnt. svogūnų
    • 100   ml raudonųjų vynuogių sulčių
    • 1   vnt. apelsino
    • 40   ml baltojo vyno acto
    • 4   šaukštų akacijų medaus
    • 1   šaukšto džiovinto rozmarino
    • 800   g vynuogių
    • 600   g bulvių kroketų
    • 2   skardinių raudongūžių kopūstų
    • 1   žiupsnelio druskos
    • 1   žiupsnelio pipirų

Paruošimas

  1. Nuplaukite antį ir popieriniu rankšluosčiu ją nusausinkite, įtrinkite 2 valgomaisiais šaukštais medaus, gerai pasūdykite, papipirinkite ir iki 170 °C įkaitintojeorkaitėje troškinkite 90min., antį į orkaitę įdėję troškintuve su uždengtu dangčiu.

  2. Nulupkite svogūnus, supjaustykite griežinėliais ir su vynuogių sultimis sudėkite į troškintuvą. Nuimkite dangtį ir toliau troškinkite 1 val. Nuskuskite apelsiną ir išspauskite minkštimo sultis. Sumaišykite apelsino sultis, žievelės drožles, actą, medų, rozmariną, pipirus ir druską. Supilkite vynuoges su marinatu į troškintuvą.

  3. Išdėliokite ant kepimo skardos bulvių kroketus ir pašaukite į orkaitę. Viską kartu kepkite orkaitėje maždaug 20 min. Nukoškite iš troškintuvo nuovirą ir užvirkite jį puode su raudongūžiais kopūstais. Prireikus, paskaninkite prieskoniais. Sudėkite viską į lėkštes ir patiekite.