Nuplaukite antį ir popieriniu rankšluosčiu ją nusausinkite, įtrinkite 2 valgomaisiais šaukštais medaus, gerai pasūdykite, papipirinkite ir iki 170 °C įkaitintojeorkaitėje troškinkite 90min., antį į orkaitę įdėję troškintuve su uždengtu dangčiu.
Kepta kalėdinė antis
Ingridientai
4
asmenims
-
- 1 vnt. anties
- 5 vnt. svogūnų
- 100 ml raudonųjų vynuogių sulčių
- 1 vnt. apelsino
- 40 ml baltojo vyno acto
- 4 šaukštų akacijų medaus
- 1 šaukšto džiovinto rozmarino
- 800 g vynuogių
- 600 g bulvių kroketų
- 2 skardinių raudongūžių kopūstų
- 1 žiupsnelio druskos
- 1 žiupsnelio pipirų
Paruošimas
Nulupkite svogūnus, supjaustykite griežinėliais ir su vynuogių sultimis sudėkite į troškintuvą. Nuimkite dangtį ir toliau troškinkite 1 val. Nuskuskite apelsiną ir išspauskite minkštimo sultis. Sumaišykite apelsino sultis, žievelės drožles, actą, medų, rozmariną, pipirus ir druską. Supilkite vynuoges su marinatu į troškintuvą.
Išdėliokite ant kepimo skardos bulvių kroketus ir pašaukite į orkaitę. Viską kartu kepkite orkaitėje maždaug 20 min. Nukoškite iš troškintuvo nuovirą ir užvirkite jį puode su raudongūžiais kopūstais. Prireikus, paskaninkite prieskoniais. Sudėkite viską į lėkštes ir patiekite.