
Receptas pridėtas prie mėgstamiausių
Rodyti pamėgtus receptusReceptas pašalintas iš mėgstamiausių
Rodyti pamėgtus receptusDeja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.
Jums reikės:
1 vnt. vnt. | ėriuko kojos
ėriuko kojos (maždaug 1 kg) | ||
1 šaukštų šaukšto | aliejaus
aliejaus (skirto kepti) | ||
1 šaukštelių šaukštelio | medaus medaus | ||
1 šaukštų šaukšto | pankolių
pankolio (sėklų) | ||
1 žiupsnelių žiupsnelio | druskos druskos | ||
1 žiupsnelių žiupsnelio | pipirų pipirų | ||
300 ml ml | baltojo vyno baltojo vyno | ||
900 - 1000 g g | bulvių
bulvės (nesukrintančių) | ||
500 g g | morkų morkos | ||
2 vnt. vnt. | raudonųjų svogūnų raudonojo svogūno | ||
1 ryšelių ryšelio | rozmarino rozmarino | ||
25 g g | sviesto
sviesto (atvėsinto) | ||
1 šlakelių šlakelio | aliejaus
aliejaus (česnakų) | ||
300 ml ml | vandens vandens |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listĖriuko koja su rozmarinu paskanintomis keptomis bulvėmis
Receptas patiko
Sėkmingai atspaudėte
Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.
Gaminimas
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros (naudodami viršutinį ir apatinį kaitinimą)
- Paruoškite marinatą iš 1 šaukšto kepti skirto aliejaus, druskos ir pipirų, 1 šaukšto pankolių sėklų, 1 arbatinio šaukštelio medaus
- Marinatu ištepkite ėriuko koją (1 kg) iš visų pusių
- Troškintuve įkaitinkite kepti skirtą aliejų ir šiek tiek apkepkite ėriuko koją
- Užpilkite koją 150 ml baltojo vyno, įpilkite 300 ml vandens
- Uždengę dangtį, orkaitėje kepkite 3 valandas
- Nuplaukite bulves ir perpjaukite per pusę
- Morkas nuskuskite ir supjaustykite skiltelėmis
- Supjaustykite svogūnus žiedais tada viską paskirstykite ant kepimo skardos
- Užmarinuokite su likusiu kiekiu vyno, druska ir pipirais ir dar įdėkite šviežių rozmarinų bei 25 g sviesto
- Kepkite orkaitėje 30 minučių ir tada sudėkite į troškintuvą, pašlakstykite česnakų aliejumi
- Patiekite viską kartu