
Receptas pridėtas prie mėgstamiausių
Rodyti pamėgtus receptusReceptas pašalintas iš mėgstamiausių
Rodyti pamėgtus receptusDeja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.
Jums reikės:
1 vnt. vnt. | ėriuko kojos
ėriuko kojos (maždaug 1 kg) | |
1 šaukštų šaukšto | aliejaus
aliejaus (skirto kepti) | |
1 šaukštelių šaukštelio | medaus medaus | |
1 šaukštų šaukšto | pankolių
pankolio (sėklų) | |
1 žiupsnelių žiupsnelio | druskos druskos | |
1 žiupsnelių žiupsnelio | pipirų pipirų | |
300 ml ml | baltojo vyno baltojo vyno | |
900 - 1000 g g | bulvių
bulvės (nesukrintančių) | |
500 g g | morkų morkos | |
2 vnt. vnt. | raudonųjų svogūnų raudonojo svogūno | |
1 ryšelių ryšelio | rozmarino rozmarino | |
25 g g | sviesto
sviesto (atvėsinto) | |
1 šlakelių šlakelio | aliejaus
aliejaus (česnakų) | |
300 ml ml | vandens vandens |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listĖriuko koja su rozmarinu paskanintomis keptomis bulvėmis
Receptas patiko
Sėkmingai atspaudėte
Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.
Gaminimas
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros (naudodami viršutinį ir apatinį kaitinimą)
- Paruoškite marinatą iš 1 šaukšto kepti skirto aliejaus, druskos ir pipirų, 1 šaukšto pankolių sėklų, 1 arbatinio šaukštelio medaus
- Marinatu ištepkite ėriuko koją (1 kg) iš visų pusių
- Troškintuve įkaitinkite kepti skirtą aliejų ir šiek tiek apkepkite ėriuko koją
- Užpilkite koją 150 ml baltojo vyno, įpilkite 300 ml vandens
- Uždengę dangtį, orkaitėje kepkite 3 valandas
- Nuplaukite bulves ir perpjaukite per pusę
- Morkas nuskuskite ir supjaustykite skiltelėmis
- Supjaustykite svogūnus žiedais tada viską paskirstykite ant kepimo skardos
- Užmarinuokite su likusiu kiekiu vyno, druska ir pipirais ir dar įdėkite šviežių rozmarinų bei 25 g sviesto
- Kepkite orkaitėje 30 minučių ir tada sudėkite į troškintuvą, pašlakstykite česnakų aliejumi
- Patiekite viską kartu