Ėriuko koja su rozmarinu paskanintomis keptomis bulvėmis

Ėriuko koja su rozmarinu paskanintomis keptomis bulvėmis image
Sudėtingumas Sudėtingas
Paruošimas 0 min
Gaminimas 4 val.

Ingridientai

4 asmenims
    • 1   vnt. ėriuko kojos
    • 1   šaukšto aliejaus
    • 1   šaukštelio medaus
    • 1   šaukšto pankolio sėklų
    • 1   žiupsnelio druskos
    • 1   žiupsnelio pipirų
    • 300   ml baltojo vyno
    • 900   - 1000   g bulvių
    • 500   g morkų
    • 2   vnt. raudonųjų svogūnų
    • 1   ryšelio rozmarino
    • 25   g sviesto
    • 1   šlakelio česnakų aliejaus
    • 300   ml vandens

Paruošimas

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros (naudodami viršutinį ir apatinį kaitinimą)

  2. Paruoškite marinatą iš 1 šaukšto kepti skirto aliejaus, druskos ir pipirų, 1 šaukšto pankolių sėklų, 1 arbatinio šaukštelio medaus

  3. Marinatu ištepkite ėriuko koją (1 kg) iš visų pusių

  4. Troškintuve įkaitinkite kepti skirtą aliejų ir šiek tiek apkepkite ėriuko koją

  5. Užpilkite koją 150 ml baltojo vyno, įpilkite 300 ml vandens

  6. Uždengę dangtį, orkaitėje kepkite 3 valandas

  7. Nuplaukite bulves ir perpjaukite per pusę

  8. Morkas nuskuskite ir supjaustykite skiltelėmis

  9. Supjaustykite svogūnus žiedais tada viską paskirstykite ant kepimo skardos

  10. Užmarinuokite su likusiu kiekiu vyno, druska ir pipirais ir dar įdėkite šviežių rozmarinų bei 25 g sviesto

  11. Kepkite orkaitėje 30 minučių ir tada sudėkite į troškintuvą, pašlakstykite česnakų aliejumi

  12. Patiekite viską kartu