Taip gyventi verta!
Ėriuko koja su rozmarinu paskanintomis keptomis bulvėmis

Receptas pridėtas prie mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Receptas pašalintas iš mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

Jums reikės:

1 vnt. vnt. ėriuko kojos ėriuko kojos
(maždaug 1 kg)
1 šaukštų šaukšto aliejaus aliejaus
(skirto kepti)
1 šaukštelių šaukštelio medaus medaus
1 šaukštų šaukšto pankolių pankolio
(sėklų)
1 žiupsnelių žiupsnelio druskos druskos
1 žiupsnelių žiupsnelio pipirų pipirų
300 ml ml baltojo vyno baltojo vyno
900 - 1000 g g bulvių bulvės
(nesukrintančių)
500 g g morkų morkos
2 vnt. vnt. raudonųjų svogūnų raudonojo svogūno
1 ryšelių ryšelio rozmarino rozmarino
25 g g sviesto sviesto
(atvėsinto)
1 šlakelių šlakelio aliejaus aliejaus
(česnakų)
300 ml ml vandens vandens

Ėriuko koja su rozmarinu paskanintomis keptomis bulvėmis

Receptas patiko

Sėkmingai atspaudėte

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

4:00 h
(3)

Gaminimas

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros (naudodami viršutinį ir apatinį kaitinimą)
  2. Paruoškite marinatą iš 1 šaukšto kepti skirto aliejaus, druskos ir pipirų, 1 šaukšto pankolių sėklų, 1 arbatinio šaukštelio medaus
  3. Marinatu ištepkite ėriuko koją (1 kg) iš visų pusių
  4. Troškintuve įkaitinkite kepti skirtą aliejų ir šiek tiek apkepkite ėriuko koją
  5. Užpilkite koją 150 ml baltojo vyno, įpilkite 300 ml vandens
  6. Uždengę dangtį, orkaitėje kepkite 3 valandas
  7. Nuplaukite bulves ir perpjaukite per pusę
  8. Morkas nuskuskite ir supjaustykite skiltelėmis
  9. Supjaustykite svogūnus žiedais tada viską paskirstykite ant kepimo skardos
  10. Užmarinuokite su likusiu kiekiu vyno, druska ir pipirais ir dar įdėkite šviežių rozmarinų bei 25 g sviesto
  11. Kepkite orkaitėje 30 minučių ir tada sudėkite į troškintuvą, pašlakstykite česnakų aliejumi
  12. Patiekite viską kartu