Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros (naudodami viršutinį ir apatinį kaitinimą)
Ėriuko koja su rozmarinu paskanintomis keptomis bulvėmis
Ingridientai
4
asmenims
-
- 1 vnt. ėriuko kojos
- 1 šaukšto aliejaus
- 1 šaukštelio medaus
- 1 šaukšto pankolio sėklų
- 1 žiupsnelio druskos
- 1 žiupsnelio pipirų
- 300 ml baltojo vyno
- 900 - 1000 g bulvių
- 500 g morkų
- 2 vnt. raudonųjų svogūnų
- 1 ryšelio rozmarino
- 25 g sviesto
- 1 šlakelio česnakų aliejaus
- 300 ml vandens
Paruošimas
Paruoškite marinatą iš 1 šaukšto kepti skirto aliejaus, druskos ir pipirų, 1 šaukšto pankolių sėklų, 1 arbatinio šaukštelio medaus
Marinatu ištepkite ėriuko koją (1 kg) iš visų pusių
Troškintuve įkaitinkite kepti skirtą aliejų ir šiek tiek apkepkite ėriuko koją
Užpilkite koją 150 ml baltojo vyno, įpilkite 300 ml vandens
Uždengę dangtį, orkaitėje kepkite 3 valandas
Nuplaukite bulves ir perpjaukite per pusę
Morkas nuskuskite ir supjaustykite skiltelėmis
Supjaustykite svogūnus žiedais tada viską paskirstykite ant kepimo skardos
Užmarinuokite su likusiu kiekiu vyno, druska ir pipirais ir dar įdėkite šviežių rozmarinų bei 25 g sviesto
Kepkite orkaitėje 30 minučių ir tada sudėkite į troškintuvą, pašlakstykite česnakų aliejumi
Patiekite viską kartu