Svogūnus pjauname per pusę ir supjaustome pusžiedžiais, rankomis gerai sumaigome su druska ir pipirais. Užpilame airaną ir šiltai paliekame 3-4 valandoms.
Burnoje tirpstantys šašlykai su airanu
Ingridientai
6
porcijos
-
Šašlykų marinatui reikės:
- 1 kg kiaulienos sprandinės
- 500 ml airano
- 4 svogūnų
- druskos
- pipirų
-
Salotoms reikės:
- 3 pomidorų
- 5 agurkų
- 1 svogūno
- 1 granato
- 1 šlakelio acto
- kalendros
- 50 g graikinių riešutų
- kumino
- druskos
- pipirų
Paruošimas
Daržoves susmulkiname norimo dydžio gabalėliais, išspaudžiame granato sultis. Beriame druskos, pipirų ir kumino. Pilame acto ir dedame graikinius riešutus. Viską gerai išmaišome.
Ant grilio pašildome sviestą ir juo aptepame duonelę. Ją iš abiejų pusių po pašildome ant grilio.