4 sūrių chačapuris

Lidl Grilio Talentai
Lidl Grilio Talentai
4 sūrių chačapuris image
Sudėtingumas Vidutinis
Paruošimas 1 val.
Gaminimas 35 min

Ingridientai

2 porcijos
  • Tešlai reikės:

    • 500   g miltų 450D tipo arba 00 farina
    • 1   pakelio mielių sausų
    • 2   šaukštų alyvuogių aliejaus
    • 1   šaukšto cukraus
    • 100   ml vandens
    • 200   ml pieno
    •   druskos
  • Įdarui reikės:

    • 4   kiaušinių didelių
    • 300   g fermentinio sūrio tarkuoto
    • 200   g fetos sūrio
    • 200   g tarkuoto kieto mocarelos sūrio
    • 200   g varškės
    • 150   g sviesto
    •   prieskoninių žolelių krapų, petražolių
    • 1   saujos špinatų
    •   druskos
    •   pipirų

Paruošimas

    Gaminame tešlą: beriame miltus į dubenį, pilame aliejų, dedame druskos ir cukraus. Ant viršaus beriame sausas mieles, užpilame šiltu vandeniu. Palaukiame kelias minutes, kad mielės pradėtų veikti. Pieną pašildome ir dalimis pilame į tešlą. Pradedame minkyti. Suminkytą tešlą formuojame į rutulį, pridengiame maistine plėvele ir paliekame kilti valandą.

    Ruošiame įdarą: sutarkuojame įvairius sūrius, mušame kiaušinius ir įmaišome tirpintą sviestą bei varškę. Susmulkiname žalumynus bei špinatus, viską beriame į dubenį. Gerai pertriname šaukstu ar šakute. Pagardiname druska, pipirais.

    Iškočiojame tešlą, ir įklojame ją į kepimo formelę. Įdarą beriame į centrą ir gerai paskirstome. Kepame apie 20 minučių 200 laipsnių temperatūroje.