Gaminame tešlą: beriame miltus į dubenį, pilame aliejų, dedame druskos ir cukraus. Ant viršaus beriame sausas mieles, užpilame šiltu vandeniu. Palaukiame kelias minutes, kad mielės pradėtų veikti. Pieną pašildome ir dalimis pilame į tešlą. Pradedame minkyti. Suminkytą tešlą formuojame į rutulį, pridengiame maistine plėvele ir paliekame kilti valandą.
4 sūrių chačapuris
Ingridientai
2
porcijos
-
Tešlai reikės:
- 500 g miltų
- 1 pakelio sausų mielių
- 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
- 1 šaukšto cukraus
- 100 ml vandens
- 200 ml pieno
- druskos
-
Įdarui reikės:
- 4 kiaušinių
- 300 g fermentinio sūrio
- 200 g fetos sūrio
- 200 g tarkuoto kieto mocarelos sūrio
- 200 g varškės
- 150 g sviesto
- prieskoninių žolelių
- 1 saujos špinatų
- druskos
- pipirų
Paruošimas
Ruošiame įdarą: sutarkuojame įvairius sūrius, mušame kiaušinius ir įmaišome tirpintą sviestą bei varškę. Susmulkiname žalumynus bei špinatus, viską beriame į dubenį. Gerai pertriname šaukstu ar šakute. Pagardiname druska, pipirais.
Iškočiojame tešlą, ir įklojame ją į kepimo formelę. Įdarą beriame į centrą ir gerai paskirstome. Kepame apie 20 minučių 200 laipsnių temperatūroje.