Vištiena su anakardžių riešutais

Vištiena su anakardžių riešutais image
Sudėtingumas Vidutinis
Paruošimas 0 min
Gaminimas 30 min

Ingridientai

3 porcijos
  • Vištienai:

    • 500   g vištienos krūtinėlės
    • 0,5   šaukštelių druskos
    • 0,5   šaukštelių šviežiai grūstų juodųjų pipirų
    • 0,5   šaukštelių saldžiosiųjų paprikų miltelių
    • 4   šaukštų kukurūzų krakmolo
    • 2   šaukštų alyvuogių aliejaus
  • Padažui:

    • 3   šaukštų sojų padažo
    • 125   ml vištienos sultinio ½ stiklinės
    • 3   skiltelių česnako
    • 2   šaukštų rudojo cukraus
    • 1   šaukšto kukurūzų krakmolo
    • 140   g anakardžių riešutų 1 stiklinės
  • Patiekti:

    •   ryžių virtų
    •   daržovių šviežių, virtų ar garintų
    •   sezamų sėklų

Paruošimas

  1. Vištieną supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Pagardinkite druska, pipirais ir saldžiosiomis paprikomis pagal skonį.

  2. Suberkite kukurūzų krakmolą ir išmaišykite, kad juo tolygiai pasidengtų visi vištos gabalėliai. Patogiausia bus, jei vištienos gabalėlius sudėsite į indelį su dangteliu, tuomet dantelį uždengsite ir gerai supurtysite - tokiu būdu kiekvienas vištienos gabalėlis labai tolygiai pasidengs krakmolu.

  3. Gilesnėje keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų. Suberkite vištienos gabalėlius ir kepkite, vis pamaišydami, kol iškeps ir gražiai apskrus iš visų pusių.

  4. Kol vištiena kepa, atskirame dubenėlyje sumaišykite sojų padažą, vištienos sultinį, smulkiai kapotas česnako skiltele, rudąjį cukrų (arba medų) ir šaukštą kukurūzų krakmolo. Vištienai apkepus, supilkite jį į keptuvę. Suberkite anakardžių riešutus. Pakaitinkite, vis pamaišydami, kol padažas sutirštės.

  5. Patiekite iš karto su virtais ryžiais, sezamų sėklomis ir mėgstamomis šviežiomis ar virtomis, garintomis daržovėmis.

  6. -

    Ar mėgstate kinų virtuvę? Vištiena ir anakardžių riešutai - klasikinis derinys, kuris niekad nenuvilia.

    Prieskoniais pagardintą vištieną apvolioję kukurūzų krakmole, iškepsite ją sultingą ir traškia plutele, tačiau, jei kukurūzų krakmolo neturite, galite jį keisti baltais miltais.

    Paruoškite lengvą, pikantiško skonio padažą iš sojų padažo, sultinio, česnakų ir rudojo cukraus (arba medaus), galite įtarkuoti šiek tiek šviežio imbiero šaknies arba įpilti šaukštą ryžių acto bei sezamų aliejaus - papildomi ingredientai receptą dar labiau priartins prie kinų virtuvės patiekalų, tačiau net ir su baziniais produktais paruošite gardų, sotų patiekalą.

    Patiekite su virtais ryžiais, mėgstamomis daržovėmis (čia puikiai tiks tiek plonomis riekelėmis pjaustytos morkos bei agurkai, tiek trumpai apvirti brokoliai) ir saujele sezamų sėklų, kurias prieš patiekiant užberkite ant vištienos gabalėlių.