Taip gyventi verta!
Vištiena su anakardžių riešutais

Receptas pridėtas prie mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Receptas pašalintas iš mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

Jums reikės:

Vištienai:

500 g g vištienos krūtinėlės vištienos krūtinėlės
0,5 šaukštelių šaukštelio druskos druskos
0,5 šaukštelių šaukštelio šviežiai grūstų juodųjų pipirų šviežiai grūstų juodųjų pipirų
0,5 šaukštelių šaukštelio saldžiosiųjų paprikų saldžiosios paprikos
(miltelių)
4 šaukštų šaukšto kukurūzų krakmolo kukurūzų krakmolo
2 šaukštų šaukšto alyvuogių aliejaus alyvuogių aliejaus

Padažui:

3 šaukštų šaukšto sojų padažo sojų padažo
125 ml ml vištienos sultinio vištienos sultinio
(½ stiklinės)
3 skiltelių skiltelės česnako česnako
2 šaukštų šaukšto rudojo cukraus rudojo cukraus
1 šaukštų šaukšto kukurūzų krakmolo kukurūzų krakmolo
140 g g anakardžių riešutų anakardžio riešuto
(1 stiklinės )

Patiekti:

ryžių ryžių
(virtų)
daržovių daržovių
(šviežių, virtų ar garintų)
sezamų sėklų sezamų sėklų

Vištiena su anakardžių riešutais

Receptas patiko

Sėkmingai atspaudėte

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

30 min
(23)

Gaminimas

  1. Vištieną supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Pagardinkite druska, pipirais ir saldžiosiomis paprikomis pagal skonį.
  2. Suberkite kukurūzų krakmolą ir išmaišykite, kad juo tolygiai pasidengtų visi vištos gabalėliai. Patogiausia bus, jei vištienos gabalėlius sudėsite į indelį su dangteliu, tuomet dantelį uždengsite ir gerai supurtysite - tokiu būdu kiekvienas vištienos gabalėlis labai tolygiai pasidengs krakmolu.
  3. Gilesnėje keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų. Suberkite vištienos gabalėlius ir kepkite, vis pamaišydami, kol iškeps ir gražiai apskrus iš visų pusių.
  4. Kol vištiena kepa, atskirame dubenėlyje sumaišykite sojų padažą, vištienos sultinį, smulkiai kapotas česnako skiltele, rudąjį cukrų (arba medų) ir šaukštą kukurūzų krakmolo. Vištienai apkepus, supilkite jį į keptuvę. Suberkite anakardžių riešutus. Pakaitinkite, vis pamaišydami, kol padažas sutirštės.
  5. Patiekite iš karto su virtais ryžiais, sezamų sėklomis ir mėgstamomis šviežiomis ar virtomis, garintomis daržovėmis.

-

Ar mėgstate kinų virtuvę? Vištiena ir anakardžių riešutai - klasikinis derinys, kuris niekad nenuvilia.

Prieskoniais pagardintą vištieną apvolioję kukurūzų krakmole, iškepsite ją sultingą ir traškia plutele, tačiau, jei kukurūzų krakmolo neturite, galite jį keisti baltais miltais.

Paruoškite lengvą, pikantiško skonio padažą iš sojų padažo, sultinio, česnakų ir rudojo cukraus (arba medaus), galite įtarkuoti šiek tiek šviežio imbiero šaknies arba įpilti šaukštą ryžių acto bei sezamų aliejaus - papildomi ingredientai receptą dar labiau priartins prie kinų virtuvės patiekalų, tačiau net ir su baziniais produktais paruošite gardų, sotų patiekalą.

Patiekite su virtais ryžiais, mėgstamomis daržovėmis (čia puikiai tiks tiek plonomis riekelėmis pjaustytos morkos bei agurkai, tiek trumpai apvirti brokoliai) ir saujele sezamų sėklų, kurias prieš patiekiant užberkite ant vištienos gabalėlių.