Taip gyventi verta!
Vaiduokliška pica

Receptas pridėtas prie mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Receptas pašalintas iš mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

Jums reikės:

Tešlai:

7 g g mielių mielių
(1 pakuotės, sausų)
1 šaukštelių šaukštelio cukraus cukraus
310 ml ml vandens vandens
(1 ¼ stiklinės, šilto)
490 g g miltų miltų
(3 ½ stiklinės)
0,5 šaukštelių šaukštelio druskos druskos
1 šaukštų šaukšto cukraus cukraus
30 ml ml alyvuogių aliejaus alyvuogių aliejaus
(3 valg. š. )

Viršui:

alyvuogių aliejaus alyvuogių aliejaus
6 šaukštų šaukšto trintų pomidorų trintų pomidorų
(trintų)
3 šaukštų šaukšto kietojo sūrio kietojo sūrio
(tarkuoto)
9 riekelių riekelės mocarelos sūrio mocarelos sūrio
(riekelėmis)
juodųjų alyvuogių juodosios alyvuogės
juodųjų pipirų juodųjų pipirų

Vaiduokliška pica

Receptas patiko

Sėkmingai atspaudėte

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

30 min
(1)

Gaminimas

  1. Paruoškite tešlą. Vandenį pašildykite, kad jis būtų šiltas, bet ne karštas. Suberkite sausas mieles ir cukrų. Išmaišykite šluotele, kol cukrus ir mielės ištirps. Dubenį uždenkite švariu rankšluostėliu ir palikite pastovėti šiltoje vietoje apie 10-15 minučių, kol mielės taps aktyvios (paviršius turi suputoti).
  2. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, druską, cukrų ir alyvuogių aliejų. Supilkite aktyvias mieles. Išmaišykite ir išminkykite tešlą. Jeigu matote, kad tešla per drėgna, įberkite dar porą šaukštų miltų. Minkykite, kol tešla bus lygi ir elastinga.
  3. Iš išminkytos tešlos suformuokite rutulį, įdėkite jį į švarų, aliejumi lengvai išteptą dubenį. Pasukite tešlos rutulį dubenyje kelis kartus, kad visas apsiteptų aliejumi. Uždenkite rankšluostėliu ir palaikykite kambario temperatūroje apie valandą, kol tešla pakils.
  4. Orkaitę įkaitinkite iki 250 ᵒC temperatūros (orkaitės kaitinimas iš viršaus iš apačios, be vėjelio).
  5. Pakilusią tešlą išimkite iš dubens ir kelis kartus paminkykite. Padalinkite į tris dalis ir iškočiokite apie 20 cm skersmens apskritimus.
  6. Aptepkite tešlą alyvuogių aliejumi ir trintais pomidorais. Ant viršaus tolygiai užberkite kietojo sūrio. Iš mocarelos riekelių peiliu išpjaukite vaiduokliukų formeles. Išdėliokite jas ant picos.
  7. Kepkite įkaitintoje orkaitėje (orkaitės viršuje) apie 10 minučių, kol pica bus iškepusi, sūris išsilydęs ir apskrudęs. Iš alyvuogių išdėliokite vorus ir vaiduoklių lūpas, iš juodųjų pipirų - vaiduoklių akis.
  8. Patiekite nedelsiant.

-

Vaiduokliškai nakčiai iškepkite vaiduoklišką picą - tai paprasčiau nei gali atrodyti! Iš mocarelos riekelių aštriu peiliu išpjaukite figūras, primenančias vaiduoklius. Išdėliokite ant picos papločio, aptepto trintais pomidorais ir apibarstyto tarkuotu kietuoju sūriu. Kol pica kepa, juodąsias alyvuoges supjaustykite griežinėliais - tai bus vaiduoklių lūpos, ir plonomis juostelėmis - tai bus vorų kojos. Picai iškepus, labai greitai sudėliokite alyvuogių gabalėlius ant viršaus, užbaigdami kompoziciją.

Tai paprasta, nesudėtingai paruošiama ir skani pica, tikrai verta Helovyno vakarėlio - sužavėti liks tiek dideli, tiek maži!