
Receptas pridėtas prie mėgstamiausių
Rodyti pamėgtus receptusReceptas pašalintas iš mėgstamiausių
Rodyti pamėgtus receptusDeja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.
Jums reikės:
Reikės:
3 šaukštų šaukšto | alyvuogių aliejaus alyvuogių aliejaus | |
1 | porų poro | |
2 | salierų
saliero (stiebų) | |
2 | morkų morkos | |
4 skiltelių skiltelės | česnako česnako | |
druskos druskos | ||
0,5 šaukštelių šaukštelio | juodųjų pipirų juodųjų pipirų | |
0,5 šaukštelių šaukštelio | saldžiosiųjų paprikų
saldžiosios paprikos (maltos) | |
1 šaukštelių šaukštelio | prieskoninių žolelių
prieskoninių žolelių (džiovintų) | |
240 g g | konservuotų avinžirnių konservuotų avinžirnių | |
100 g g | ilgagrūdžių ryžių ilgagrūdžių ryžių | |
500 ml ml | daržovių sultinio daržovių sultinio | |
400 ml ml | kokosų pieno kokosų pieno | |
1 | brokolių brokolio |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listTiršta avinžirnių ir ryžių sriuba su daržovėmis
Receptas patiko
Sėkmingai atspaudėte
Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.
Gaminimas
- Puode virš vidutinio dydžio ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų. Suberkite riekelėmis supjaustytą porą, salierų stiebus ir morkas. Kepkite, vis pamaišydami, kelias minutes, kol daržovės ims minkštėti.
- Suberkite smulkiai kapotas česnakų skilteles ir pakepinkite dar minutę, kol paskleis aromatą. Suberkite prieskonius ir išmaišykite.
- Suberkite avinžirnius, ryžius, supilkite sultinį ir kokosų pieną. Išmaišykite, padidinkite ugnį ir leiskite užvirti. Tuomet ugnį sumažinkite, puodą uždenkite dangčiu ir virkite 10 minučių.
- Suberkite žiedynėliais supjaustytą brokolį ir virkite dar 10 minučių.
- Patiekite sriubą nedelsiant, dar karštą, su duonos skrebučiais ir šviežiomis prieskoninėmis žolelėmis.
-
Avinžirniai ir ryžiai tarpusavyje dera puikiai - ne veltui ir avinžirnių karis dažniausiai yra patiekiamas su virtais ryžiais. Pabandykite šiuos du ingredientus paversti gardžia, maistinga ir sočia sriuba. Pagardinta keptomis daržovėmis, kremišku kokosų pienu (jį rinkitės pilno riebumo) ir brokoliais, sriuba yra itin švelnaus, malonaus skonio. Norite suteikti jai papildomo pikantiškumo ir šiek tiek aštrumo? Įberkite žiupsnį kajeno paprikos, kuri skoniui suteiks papildomų spalvų.
Jeigu labiau mėgstate mėsiškas sriubas, čia labai tiks pridėti vištienos gabalėlių.
Kaip ir visos ryžių sriubos, ši taip pat yra linkusi sugerti sultinį. Sriubai atvėsus, ji taps kur kas tirštesnė, todėl šildydami tikriausiai norėsite įpilti papildomą šlakelį sultinio.