
Receptas pridėtas prie mėgstamiausių
Rodyti pamėgtus receptusReceptas pašalintas iš mėgstamiausių
Rodyti pamėgtus receptusDeja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.
Jums reikės:
Reikės:
3 šaukštų šaukšto | sviesto sviesto | ||
1 | svogūnų svogūno | ||
2 | salierų
saliero (stiebų) | ||
2 | morkų morkos | ||
3 skiltelių skiltelės | česnako česnako | ||
1 | saldžiosios bulvės saldžiosios bulvės | ||
200 g g | pievagrybių pievagrybių | ||
druskos druskos | |||
0,5 šaukštelių šaukštelio | juodųjų pipirų juodųjų pipirų | ||
0,5 šaukštelių šaukštelio | prieskoninių žolelių
prieskoninių žolelių (džiovintų) | ||
1,25 l l | vištienos sultinio vištienos sultinio | ||
200 g g | ilgagrūdžių ryžių ilgagrūdžių ryžių | ||
0,5 vnt. vnt. | vištienos krūtinėlės
vištienos krūtinėlės (vienos puselės) | ||
250 ml ml | grietinėlės
grietinėlės (riebios) | ||
1 ryšelių ryšelio | petražolių
petražolių (šviežių) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listRyžių ir vištienos sriuba su daržovėmis
Receptas patiko
Sėkmingai atspaudėte
Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.
Gaminimas
- Puode virš vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą. Suberkite nedideliais kubeliais supjaustytą svogūną, plonais griežinėliais supjaustytus salierus ir morkas. Pakepinkite, vis pamaišydami, kelias minutes, kol daržovės ims minkštėti.
- Suberkite smulkiai kapotą česnaką ir pakepinkite dar minutę, kol paskleis aromatą.
- Suberkite kubeliais supjaustytą saldžiąją bulvę, riekelėmis pjaustytus pievagrybius. Pagardinkite druska, pipirais, supilkite sultinį ir suberkite ryžius. Išmaišykite, padidinkite ugnį ir leiskite užvirti, tuomet ugnį sumažinkite ir virkite 10 minučių.
- Suberkite kubeliais pjaustytą vištos krūtinėlę, supilkite grietinėlę. Pagardinkite saujele kapotų šviežių petražolių. Išmaišykite ir virkite dar 10 minučių.
- Patiekite sriuba nedelsiant, dar karštą, pagadinę saujele šviežių žalumynų.
-
Ryžių ir vištienos sriuba su rudens daržovėmis - aromatinga ir švelnaus skonio, tad patiks daugeliui. Kruopos jai suteikia sotumo, grietinėlė - kremiškumo, o svieste apkepti svogūnai, salierų stiebai, morkos ir česnakai pripildo sriubą turtingo skonio. Pievagrybiai šiai sriubai suteikia ypatingai gardų aromatą, todėl, jei tik mėgstate grybus, nepraleiskite šios eilutės - pakepinkite juos svieste drauge su kitomis daržovėmis ir mėgaukitės ypatingai kvapnia, rudeniška, šildančia sriuba.
Nebijokite eksperimentuoti - sriubą galite virti ir su grikiais (jie čia taip pat puikiai tiks!), o norėdami paruošti vegetarišką sriubos versiją, tiesiog nenaudokite vištienos.