Taip gyventi verta!
Ryžių ir vištienos sriuba su daržovėmis

Receptas pridėtas prie mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Receptas pašalintas iš mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

Jums reikės:

Reikės:

3 šaukštų šaukšto sviesto sviesto
1 svogūnų svogūno
2 salierų saliero
(stiebų)
2 morkų morkos
3 skiltelių skiltelės česnako česnako
1 saldžiosios bulvės saldžiosios bulvės
200 g g pievagrybių pievagrybių
druskos druskos
0,5 šaukštelių šaukštelio juodųjų pipirų juodųjų pipirų
0,5 šaukštelių šaukštelio prieskoninių žolelių prieskoninių žolelių
(džiovintų)
1,25 l l vištienos sultinio vištienos sultinio
200 g g ilgagrūdžių ryžių ilgagrūdžių ryžių
0,5 vnt. vnt. vištienos krūtinėlės vištienos krūtinėlės
(vienos puselės)
250 ml ml grietinėlės grietinėlės
(riebios)
1 ryšelių ryšelio petražolių petražolių
(šviežių)

Ryžių ir vištienos sriuba su daržovėmis

Receptas patiko

Sėkmingai atspaudėte

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

45 min
(44)

Gaminimas

  1. Puode virš vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą. Suberkite nedideliais kubeliais supjaustytą svogūną, plonais griežinėliais supjaustytus salierus ir morkas. Pakepinkite, vis pamaišydami, kelias minutes, kol daržovės ims minkštėti.
  2. Suberkite smulkiai kapotą česnaką ir pakepinkite dar minutę, kol paskleis aromatą.
  3. Suberkite kubeliais supjaustytą saldžiąją bulvę, riekelėmis pjaustytus pievagrybius. Pagardinkite druska, pipirais, supilkite sultinį ir suberkite ryžius. Išmaišykite, padidinkite ugnį ir leiskite užvirti, tuomet ugnį sumažinkite ir virkite 10 minučių.
  4. Suberkite kubeliais pjaustytą vištos krūtinėlę, supilkite grietinėlę. Pagardinkite saujele kapotų šviežių petražolių. Išmaišykite ir virkite dar 10 minučių.
  5. Patiekite sriuba nedelsiant, dar karštą, pagadinę saujele šviežių žalumynų.

-

Ryžių ir vištienos sriuba su rudens daržovėmis - aromatinga ir švelnaus skonio, tad patiks daugeliui. Kruopos jai suteikia sotumo, grietinėlė - kremiškumo, o svieste apkepti svogūnai, salierų stiebai, morkos ir česnakai pripildo sriubą turtingo skonio. Pievagrybiai šiai sriubai suteikia ypatingai gardų aromatą, todėl, jei tik mėgstate grybus, nepraleiskite šios eilutės - pakepinkite juos svieste drauge su kitomis daržovėmis ir mėgaukitės ypatingai kvapnia, rudeniška, šildančia sriuba.

Nebijokite eksperimentuoti - sriubą galite virti ir su grikiais (jie čia taip pat puikiai tiks!), o norėdami paruošti vegetarišką sriubos versiją, tiesiog nenaudokite vištienos.