Taip gyventi verta!
Pyragėliai-mumijos su obuoliais

Receptas pridėtas prie mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Receptas pašalintas iš mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

Jums reikės:

Įdarui:

3 obuolių obuolio
(vidutinio dydžio)
3 šaukštų šaukšto rudojo cukraus rudojo cukraus
2 šaukštelių šaukštelio cinamono cinamono
0,5 citrinų sulčių citrinos sulčių
500 g g sluoksniuotos tešlos sluoksniuotos tešlos
(šaldytos)

Viršui:

1 kiaušinių kiaušinio
rudojo cukraus rudojo cukraus

Pyragėliai-mumijos su obuoliais

Receptas patiko

Sėkmingai atspaudėte

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

55 min
(1)

Gaminimas

  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios). Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
  2. Paruoškite obuolių įdarą. Obuolius nulupkite, išpjaukite sėklalizdžius ir supjaustykite nedideliais kubeliais. Sumaišykite su ruduoju cukrumi, cinamonu ir citrinų sultimis.
  3. Sudėkite obuolius į keptuvę ir kaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies, kol obuoliai suminkštės, išskirs sultis ir sultys išgaruos. Nuimkite nuo ugnies ir atvėsinkite.
  4. Du sluoksniuotos tešlos lakštelius padalinkite į tris dalis - iš viso gausite šešis tešlos stačiakampius. Kiekvieną šiek tiek pakočiokite (iki maždaug 12x8 cm dydžio).
  5. Ant tešlos padalinkite ir paskirstykite obuolių įdarą, palikdami švarius kraštelius. Kraštelius aptepkite kiaušinio plakiniu.
  6. Likusius du sluoksniuotos tešlos lakštelius supjaustykite plonomis juostelėmis. Netvarkingai išdėliokite ant pyragėlių viršaus, ties kraštais lengvai paspauskite pirštais.
  7. Aptepkite tešlą kiaušinio plakiniu, apiberkite žiupsneliu rudojo cukraus.
  8. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes, kol tešla taps gražiai auksinės spalvos. Atvėsinkite ir ragaukite.

-

Šie pyragėliai išties paprasti - sluoksniuota tešla ir cinamonu pagardinti kepti obuoliai dera neabejotinai gardžiai, tačiau išskirtinumas ir žavesys čia slypi formoje. Plonomis tešlos juostelėmis išraizgyti pyragėliai, jei patieksite juos ant Helovyno stalo, primins šiek tiek šiurpias mumijas. Ypač, jei papuošite dekoratyvinėmis akytėmis!
Dekoratyvines akytes pasigaminsite labai paprastai - tam tereikės kiaušinio baltymo ir miltelinio cukraus. Kiaušinio baltymą (arba dalį jo, jei akyčių nereikia labai daug) paplakite šakute. Baltymams suputojus, po kelis šaukštus berkite miltelinį cukrų ir vis plakite. Kai masė taps pakankamai tvirta ir standi, laikanti savo formą, miltelinio cukraus jau pakaks. Sukrėskite masę į konditerinį maišelį su mažo skersmens apvaliu antgaliu ir ant kepimo popieriaus išspauskite taškelius. Drėgnais pirštais patapšnokite per viršų, kad sulygintumėte kauburėlius. Įspauskite po pabarstuką ir palikite valandėlei, kol sustings. Sustingusios akytės lengvai atšoks nuo kepimo popieriaus ir galėsite jomis dekoruoti Helovyno skanėstus!