Migdolų humusas / migdolų ir avinžirnių užtepėlė

Migdolų humusas / migdolų ir avinžirnių užtepėlė image
Sudėtingumas Lengvas
Paruošimas 0 min
Gaminimas 20 min

Ingridientai

3 porcijos
  • Reikės:

    • 250   g konservuotų avinžirnių
    • 100   g migdolų riešutų
    • 1   citrinos sulčių
    • 1   skiltelės česnako
    • 2   šaukštų alyvuogių aliejaus
    • 0,5   šaukštelių rūkytos paprikos
    • 0,5   šaukštelių kumino
    • 0,5   šaukštelių druskos
    • 0,25   šaukštelių šviežiai grūstų juodųjų pipirų

Paruošimas

  1. Konservuotus avinžirnius nukoškite (nukoštą avinžirnių skystį išsaugokite puodelyje), jų odeles nulukštenkite, kad sutrintas humusas būtų švelniausios tekstūros.

  2. Sudėkite į smulkintuvą visus humusui skirtus ingredientus. Sutrinkite iki vientisos masės arba galite palikti šiek tiek rupesnių migdolų riešutų gabalėlių - stambesnė tekstūra šiam humusui taip pat puikiai tinka. Trindami papildomai įpilkite išsaugoto avinžirnių skysčio tiek, kad humusas būtų norimo tirštumo (gali prireikti kelių valgomųjų šaukštų).

  3. Paruoštą humusą sandariame indelyje šaldytuve galite laikyti iki savaitės.

  4. Tradicinis humusas ruošiamas iš avinžirnių ir gardinamas sezamų sėklų pasta („Tahini“), kuri, drauge su likusiais prieskoniais, humusui suteikia unikalų rytietišką skonį. Vis tik ne visiems „Tahini“ patinka, o ir įsigyti jo šiek tiek sudėtingiau. Ar gali būti, kad yra paprastas ingredientas, kuris galėtų jį pakeisti, o humuso tekstūra bei skonis išliktų puikūs? Tikrai yra, ir tai - migdolų riešutai.

    Su migdolais paruoštas humusas, o galbūt jį būtų tiksliau vadinti migdolų ir avinžirnių užtepėle, yra švelnesnio skonio, tačiau rūkyta paprika bei kuminas jam suteikia subtilaus pikantiškumo.

    Lygiai kaip ir tradicinis humusas, ši užtepėlė bus nuostabiai gardi su duonos lazdelėmis bei įvairiausiomis daržovėmis, taip pat galite ją tepti ant sumuštinių ar tortilijų suktinukų.