Taip gyventi verta!
Migdolų humusas / migdolų ir avinžirnių užtepėlė

Receptas pridėtas prie mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Receptas pašalintas iš mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

Jums reikės:

Reikės:

250 g g konservuotų avinžirnių konservuotų avinžirnių
100 g g migdolų riešutų migdolų riešutų
(2/3 stiklinės)
1 citrinų sulčių citrinos sulčių
1 skiltelių skiltelės česnako česnako
2 šaukštų šaukšto alyvuogių aliejaus alyvuogių aliejaus
0,5 šaukštelių šaukštelio rūkytos paprikos rūkytos paprikos
0,5 šaukštelių šaukštelio kumino kumino
(malto)
0,5 šaukštelių šaukštelio druskos druskos
0,25 šaukštelių šaukštelio šviežiai grūstų pipirų šviežiai grūstų pipirų

Migdolų humusas / migdolų ir avinžirnių užtepėlė

Receptas patiko

Sėkmingai atspaudėte

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

20 min
(0)

Gaminimas

  1. Konservuotus avinžirnius nukoškite (nukoštą avinžirnių skystį išsaugokite puodelyje), jų odeles nulukštenkite, kad sutrintas humusas būtų švelniausios tekstūros.
  2. Sudėkite į smulkintuvą visus humusui skirtus ingredientus. Sutrinkite iki vientisos masės arba galite palikti šiek tiek rupesnių migdolų riešutų gabalėlių - stambesnė tekstūra šiam humusui taip pat puikiai tinka. Trindami papildomai įpilkite išsaugoto avinžirnių skysčio tiek, kad humusas būtų norimo tirštumo (gali prireikti kelių valgomųjų šaukštų).
  3. Paruoštą humusą sandariame indelyje šaldytuve galite laikyti iki savaitės.

-

Tradicinis humusas ruošiamas iš avinžirnių ir gardinamas sezamų sėklų pasta („Tahini“), kuri, drauge su likusiais prieskoniais, humusui suteikia unikalų rytietišką skonį. Vis tik ne visiems „Tahini“ patinka, o ir įsigyti jo šiek tiek sudėtingiau. Ar gali būti, kad yra paprastas ingredientas, kuris galėtų jį pakeisti, o humuso tekstūra bei skonis išliktų puikūs? Tikrai yra, ir tai - migdolų riešutai.

Su migdolais paruoštas humusas, o galbūt jį būtų tiksliau vadinti migdolų ir avinžirnių užtepėle, yra švelnesnio skonio, tačiau rūkyta paprika bei kuminas jam suteikia subtilaus pikantiškumo.

Lygiai kaip ir tradicinis humusas, ši užtepėlė bus nuostabiai gardi su duonos lazdelėmis bei įvairiausiomis daržovėmis, taip pat galite ją tepti ant sumuštinių ar tortilijų suktinukų.