Midijos su česnakiniu kokosų pieno ir baltojo vyno padažu

Midijos su česnakiniu kokosų pieno ir baltojo vyno padažu image
Sudėtingumas Lengvas
Paruošimas 0 min
Gaminimas 25 min

Ingridientai

4 porcijos
  • Reikės:

    • 2   šaukštų sviesto
    • 1   šaukšto alyvuogių aliejaus
    • 2   svogūnų
    • 1   saliero
    • 3   skiltelių česnako
    • 250   ml baltojo vyno sauso
    • 400   ml kokosų pieno 1 skardinės
    • 2   žaliųjų citrinų
    • 2   cm imbiero
    • 1   šaukštelio kario geltonojo kario prieskonių mišinio
    • 0,5   šaukštelių kalendros džiovintų
    • 0,5   šaukštelių džiovinto čiobrelio
    • 0,5   šaukštelių juodųjų pipirų maltų
    • 1   kg midijų
    • 1   ryšelio kalendros šviežių
    • 3   skiltelių žaliųjų citrinų

Paruošimas

  1. Dideliame puode virš vidutinio dydžio ugnies ištirpinkite sviestą ir aliejų. Suberkite smulkiai supjaustytus svogūnus ir plonais griežinėliais supjaustytą saliero stiebą, ir pakepinkite kelias minutes, kartais pamaišydami, kol suminkštės. Suberkite smulkiai kapotą česnaką ir pakepinkite dar minutę, kol paskleis gardų aromatą.

  2. Supilkite vyną, kokosų pieną, smulkiai sutarkuotą imbierą ir nutarkuotą žaliosios citrinos žievelę, išspauskite žaliosios citrinos sultis ir suberkite prieskonius (kario miltelius, kalendras, džiovintus čiobrelius ir juoduosius pipirus). Padidinkite ugnį ir trumpai pakaitinkite, kol užvirs. Iškart sudėkite midijas, uždenkite dangčiu ir virkite apie 6-10 minučių, kol midijos atsidarys. Virimo laiko viduryje dangtį trumpam atidenkite ir greitai permaišykite midijas, kad viršuje buvusios atsidurtų dugne, arčiau kaitros.

  3. Neatsidariusias midijas išimkite iš puodo ir išmeskite. Paragaukite padažo ir, jei reikia, pasūdykite žiupsniu druskos.

  4. Patiekite apibarstę kapotomis šviežiomis kalendromis, su žaliosios citrinos skiltelėmis (galite įspausti jų sulčių į padažą), su švelniai paskrudintos šviesios duonos riekelėmis ar orkaitėje keptų bulvių skiltelėmis.

  5. -

    Suteikite midijoms rytietiško skonio ir spalvų - paruoškite jas su kokosų pienu, žaliųjų citrinų sultimis, imbierais ir kario prieskoniais. Šildantis, jaukus ir pikantiško skonio padažas puikiai dera su midijomis. Tai lyg mažas restoranas namuose - o susikurti jį visai paprasta!

    Patiekite midijas su paskrudintos šviesios duonos riekelėmis ar su orkaitėje keptomis bulvytėmis; abu pagardai čia derės tiesiog nuostabiai.

  6. Jei nemėgstate kokosų pieno ar kario prieskonių, drąsiai ruoškite midijas pagal klasikinį receptą, kokosų pieną pakeisdami riebia grietinėle, atsisakydami imbiero, žaliųjų citrinų, kalendrų ir kario prieskonių.

  7. Baltąjį sausą vyną galite keisti daržovių ar vištienos sultiniu.

  8. Midijoms ruošti geriausiai tinka sunkus puodas storomis sienelėmis ir sandariai užsidengiančiu dangčiu (pavyzdžiui, ketaus puodas ar troškintuvas).

  9. Kaip atrinkti ir nuvalyti midijas? Gaminimui naudokite tik nepažeistas, užsidariusias geldeles. Jei geldelė yra plačiai atsidariusi ar pažeista, išmeskite; jei tik šiek tiek pravira, pamėginkite stipriai stuktelėti ją į stalviršį - jei netrukus ims užsidarinėti, vadinasi, midija vis dar gyva ir tinkama naudojimui. Atrinktas midijas švariai nuplaukite, gerai nugremžkite visus nešvarumus ir „barzdeles“ nuo geldelių (galite tam naudoti peiliuką). Suberkite į didelį dubenį, užpilkite šaltu vandeniu ir įmaišykite šaukštelį druskos. Leiskite midijoms sūriame vandenyje pabūti 20-30 minučių, kad išvalytumėte nešvarumus iš jų vidaus. Tuomet dar kartą perplaukite po tekančiu šaltu vandeniu.