Lašišos ir žiedinių kopūstų sriuba su lydytu sūriu

Lašišos ir žiedinių kopūstų sriuba su lydytu sūriu image
Sudėtingumas Lengvas
Paruošimas 0 min
Gaminimas 30 min

Ingridientai

5 porcijos
  • Reikės:

    • 3   šaukštų alyvuogių aliejaus
    • 1   vnt. svogūno
    • 2   stiebų salierų
    • 2   vnt. morkų
    • 4   skiltelių česnako
    • 1   vnt. žiedinio kopūsto
    • 2   - 3   vnt. lauro lapų
    • 1   žiupsnelio druskos
    • 0,5   šaukštelių juodųjų pipirų
    • 1   l vištienos sultinio
    • 100   g lydyto sūrio
    • 150   g rūkytos lašišos
    • 1   ryšelio krapų

Paruošimas

  1. Dideliame puode virš vidutinio dydžio ugnies įkaitinkite aliejų. Suberkite smulkintus svogūnus, plonais griežinėliais supjaustytus saliero stiebus ir morkas. Pakepinkite, vis pamaišydami, kelias minutes, kol suminkštės.

  2. Suberkite smulkiai kapotas česnako skilteles ir pakepinkite dar minutę, kol paskleis aromatą.

  3. Suberkite žiedynėliais išskaidytą žiedinį kopūstą (gabalėliais supjaustykite ir jo stiebą), prieskonius, supilkite vištienos sultinį. Padidinę ugnį leiskite užvirti, tuomet sumažinkite ir virkite dar 5-7 minutes, kol žiediniai kopūstai suminkštės.

  4. Įmaišykite sūrelį, šaltai rūkytos lašišos gabalėlius ir smulkintus krapus. Pavirkite dar porą minučių ir nuimkite nuo ugnies.

  5. Patiekite karštą, apibarstę šviežiais žalumynais (krapais, petražolėmis ar svogūnų laiškais).

  6. -

    Lašišos ir žiedinių kopūstų sriuba - jauki ir šildanti, tačiau tuo pačiu lengva, neapsunkinanti skrandžio ir turinti malonų, įvairioms žuvienėms būdingą gardų poskonį.

    Norėdami, kad sriuba būtų sotesnė, galite prie ingredientų sąrašo pridėti keletą bulvių (arba jomis tiesiog pakeisti žiedinius kopūstus). Užbalinti sriubą galite ne tik lydytu sūreliu, bet ir tepamuoju sūriu ar grietinėle. Vietoje šaltai rūkytos lašišos galite naudoti tiek karštai rūkytą, tiek keptą šviežią lašišą - nuo lašišos paruošimo rūšies sriubos skonis šiek tiek skirsis, tačiau visais trimis atvejais sriuba bus labai gardi.