Taip gyventi verta!
Bulvių virtinukų sriuba su sūriu, špinatais ir plėšyta vištiena

Receptas pridėtas prie mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Receptas pašalintas iš mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

Jums reikės:

Reikės:

3 šaukštų šaukšto sviesto sviesto
2 svogūnų svogūno
2 salierų saliero
(stiebų)
2 morkų morkos
3 skiltelių skiltelės česnako česnako
druskos druskos
0,5 šaukštelių šaukštelio juodųjų pipirų juodųjų pipirų
2 šaukštų šaukšto miltų miltų
1 l l vištienos sultinio vištienos sultinio
250 ml ml grietinės grietinės
(riebios)
1 šaukštelių šaukštelio prieskoninių žolelių prieskoninių žolelių
(džiovintų)
0,5 vnt. vnt. vištienos krūtinėlės vištienos krūtinėlės
(vienos puselės)
500 g g bulvinių virtinukų bulvinių virtinukų
(šviežių „gnocchi")
100 g g čederio sūrio čederio sūrio
(tarkuoto)
100 g g špinatų špinatų

Bulvių virtinukų sriuba su sūriu, špinatais ir plėšyta vištiena

Receptas patiko

Sėkmingai atspaudėte

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

45 min
(4)

Gaminimas

  1. Dideliame puode virš vidutinio dydžio ugnies ištirpinkite sviestą. Suberkite smulkintus svogūnus, plonais griežinėliais supjaustytus saliero stiebus ir morkas. Pakepinkite, vis pamaišydami, kelias minutes, kol suminkštės.
  2. Suberkite smulkiai kapotas česnako skilteles ir pakepinkite dar minutę, kol paskleis aromatą. Pagardinkite druska, pipirais ir išmaišykite.
  3. Suberkite miltus ir maišydami pakaitinkite dar minutę.
  4. Toliau maišydami daržoves, pamažu supilkite vištienos sultinį ir grietinėlę. Pagardinkite džiovintomis prieskoninėmis žolelėmis ir įdėkite vištos krūtinėlės puselę. Padidinkite kaitrą ir leiskite užvirti. Tuomet sumažinkite ir virkite apie 10 minučių, kol vištiena bus išvirusi.
  5. Vištieną išimkite iš sriubos, perkelkite į lėkštę ir susmulkinkite („suplėšykite“) šakute.
  6. Į sriubą suberkite bulvių virtinukus ir virkite pagal instrukciją ant pakuotės, kol bus minkšti ir išvirę.
  7. Suberkite tarkuotą sūrį, pasmulkintus špinatų lapelius ir smulkintą vištieną. Pakaitinkite dar porą minučių.
  8. Patiekite nedelsiant, dar šiltą, pagardinę papildoma saujele tarkuoto sūrio ir šviežiomis prieskoninėmis žolelėmis.

-

Žvarbioms rudens ir žiemos dienoms subalansuota sriuba su bulvių virtinukais - soti, jauki ir šildanti. Jai išvirti pakaks vieno puodo, tačiau sriuba nustebins savo turtingu skoniu: minkštučiai bulvių virtinukai, plėšyta vištiena, pikantiškas čederio sūris, kvapnios daržovės ir miltais sutirštintas švelnios tekstūros sultinys. Vėsdama ši sriuba dar labiau sutirštės, tad jei šildysite kitą dieną, galite įpilti papildomą šlakelį sultinio.

Norėdami sriubą paruošti greitai, rinkitės pirktinius šviežios tešlos bulvių virtinukus (gnocchi), tačiau lėtomis dienomis galite juos gaminti ir patys. Jei mėgstate skystesnes sriubas, sultinio galite netirštinti miltais - juos tiesiog išbraukite iš ingredientų stulpelio. Vietoje čederio galite naudoti ir kietąjį sūrį, o vietoje plėšytos vištos krūtinėlės taip pat gardu bus naudoti ir šoninės kubelius, kuriuos pakepinkite kartu su daržovėmis.