
Receptas pridėtas prie mėgstamiausių
Rodyti pamėgtus receptusReceptas pašalintas iš mėgstamiausių
Rodyti pamėgtus receptusDeja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.
Jums reikės:
Reikės:
1 | brokolių
brokolio (didelio) | |
3 šaukštų šaukšto | sviesto sviesto | |
2 | svogūnų svogūno | |
4 skiltelių skiltelės | česnako česnako | |
druskos druskos | ||
0,5 šaukštelių šaukštelio | juodųjų pipirų juodųjų pipirų | |
0,5 šaukštelių šaukštelio | česnako miltelių česnako miltelių | |
0,5 šaukštelių šaukštelio | maltos paprikos maltos paprikos | |
2 | bulvių bulvės | |
1,25 l l | daržovių sultinio
daržovių sultinio (5 stiklinių) | |
150 g g | čederio sūrio čederio sūrio |
Duonos skrebučiams:
4 riekelių riekelės | duonos duonos | |
alyvuogių aliejaus alyvuogių aliejaus | ||
100 g g | čederio sūrio čederio sūrio | |
prieskoninių žolelių
prieskoninių žolelių (džiovintų) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listBrokolių sriuba su sūriu apkeptais duonos skrebučiais
Receptas patiko
Sėkmingai atspaudėte
Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.
Gaminimas
- Brokolį išskaidykite žiedynėliais, stiebą supjaustykite mažesniais gabalėliais, kad greičiau suvirtų. Saują gražių žiedynėlių atidėkite į šalį - panaudosite juos patiekdami sriubą.
- Dideliame puode virš vidutinio dydžio ugnies ištirpinkite sviestą. Suberkite kubeliais supjaustytą svogūną ir pakepinkite kelias minutes, vis pamaišydami, kol suminkštės. Suberkite smulkiai kapotus česnakus ir pakepinkite dar minutę.
- Suberkite prieskonius, brokolius, kubeliais supjaustytą bulvę, supilkite sultinį. Padidinkite ugnį ir leiskite užvirti. Tuomet ugnį sumažinkite iki vidutinės ir virkite apie 20-25 minutes, kol brokoliai ir bulvės bus minkšti.
- Kol sriuba verda, paruoškite atidėtus brokolių žiedynėlius ir druonos skrebučius.
- Orkaitę įkaitinkite iki 210 ᵒC temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios, be vėjelio). Ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi, išdėliokite brokolių žiedynėlius, šalia - duonos riekeles. Tiek brokolius, tiek duoną apšlakstykite trupučiu alyvuogių aliejaus. Brokolius apiberkite žiupsniu druskos ir pipirų.
- Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 5 minutes, kol duona apskurs. Tuomet trumpam išimkite, duoną apiberkite tarkuotu čederio sūriu ir džiovintomis prieskoninėmis žolelėmis. Grąžinkite atgal į orkaitę ir kepkite dar apie 10 minučių, kol sūris išsilydys, o brokolių žiedynėliai šiek tiek suminkštės (stebėkite, kad neapdegtų!). Išimkite brokolius, o skrebučius grąžinkite ir porai minučių nustatykite „grill“ režimą, kad sūris gardžiai apskrustų.
- Daržovėms suminkštėjus, sriubą sutrinkite trintuvu - galite trinti iki visiškai vientisos tekstūros arba palikti šiek tiek stambesnių gabalėlių.
- Įmaišykite čederio sūrio ir kelias minutes pakaitinkite, kol išsilydys.
- Patiekite sriubą nedelsiant su keptais brokolių žiedynėliais, sauja tarkuoto čederio sūrio ir keptais duonos skrebučiais.
-
Švelnios tekstūros brokolių sriuba gali nesužavėti savo spalva (virti brokoliai praranda žalios spalvos ryškumą), tačiau skoniu ji tikrai sužavės. Čederio sūris suteikia sriubai kremiškumo ir pikantiškumo, bulvės - sotumo, o iki traškumo apkepti skrebučiai - gardžiausias garnyras prie dubenėlio šildančios sriubos.
Naudojant recepte nurodytą sultinio kiekį išvirsite vidutinio tirštumo trintą sriubą. Jei mėgstate skystesnes - pilkite papildomą puodelį sultinio, jei mėgstate tirštesnes - pilkite vienu puodeliu mažiau. Atkreipkite dėmesį, kad naudojamas sultinys - be druskos. Jei naudosite sūdytą sultinį, gali reikėti sumažinti papildomai naudojamą druskos kiekį; paragaukite ir gardinkite pagal savo skonį.