Taip gyventi verta!

Šašlykas

Kaip pačiam marinuoti šašlyką?

Kilogramui mėsos plonais pusžiedžiais supjaustykite kilogramą svogūnų, juos berkite į dubenį ir apie 10 minučių rankomis stipriai masažuokite, kol išsiskirs sultys. Tada sudėkite gabalėliais pjaustytą kiaulienos sprandinę, dar 5 minutes pamasažuokite, įberkite mėgstamus prieskonius ir palikite per naktį pastovėti šaldytuve.

 

 

 

Kiauliena

Kaip pačiam marinuoti kiaulieną?

Rekomenduoju taip pat rinktis sausus mėgstamus prieskonius, juos įtrinti kartu su šlakeliu alyvuogių aliejaus ir palikti per naktį šaldytuve. Maža paslaptis – įdėkite šiek tiek maltos kavos, ji labai dera su kiauliena ir sustiprina bei sujungia visus skonius.

 

 

 

 

 

 

 

Vištiena

Kaip pačiam marinuoti vištieną?

Rekomenduoju rinktis sausus prieskonius, tokius kaip džiovintas prieskonines žoleles, česnakų granules, svogūnų granules, maltą saldžiąją papriką, kas be ko, druską ir pipirus. Tada juos gerai įtrinkite vištieną ir apšlakstykite aliejumi. Sudėkite į dubenį ir palikti per naktį šaldytuve.  

 

 

Žuvis

Kaip pačiam marinuoti žuvį?

Žuviai nereikia daug ingredientų, kad nebūtų užgožtas jos pačios skonis. Užteks vos 5 ingredientų, kad iškeptumėte tobulą žuvį: įtrinkite čiobreliais, druska, pipirais ir ruduoju cukrumi, kad kepant susidarytų gardi plutelė ir apšlakstykite prieš kepant citrinos ar apelsinų sultimis.

 

 

 

Daržovės

Kaip pačiam marinuoti daržoves?

Daržoves rekomenduoju marinuoti po kepimo. Kepimui puikiai tiks paprikos, cukinijos, baklažanai, kukurūzai, smidrai, pomidorai. Jas supjaustykite, dėkite ant grilio grotelių ir iškepkite. Iškeptas daržoves dėkite į dubenį ir kol dar karštos, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, išspauskite česnako, įberkite mėgstamus prieskonius, gerai išmaišykite ir palikite penkias minutes pastovėti, kad susigertų skoniai.