« Atgal

Varžovų siaubas

Desertai

Karštas patiekalas

Užkandis

Įvertinti Pridėti prie mėgstamiausių

Receptas pridėtas prie mėgstamiausių

Receptas jau buvo pridėtas prie mėgstamiausių

Cookies have to be enabled to store favorites.

20 min.
(0)
Trukmė
Sudėtingumas
0 Įvertinimas
Varžovų siaubas
Spausdinti Pasiūlyti

Receptas pridėtas prie mėgstamiausių

Receptas jau buvo pridėtas prie mėgstamiausių

Cookies have to be enabled to store favorites.

Paruošimo instrukcija

Paruošimo laikas: 15 min.
Gaminimo laikas: 20 min.
  • Dribsnius sudėkite į nedidelį puodą, supilkite aliejų, suberkite druską, rozmarinus, užpilkite vandeniu, kad apsemtų. Padėkite į šaldytuvą nakčiai.
  • Kitą dieną košę pašildykite, kol užvirs. Nukelkite nuo ugnies, sudėkite žirnelius, brokolius. Uždenkite ir palikite, kad daržovės sušiltų.
  • Keptuvėje iškepkite kiaušinį. Patiekite su koše.

Avižiniai dribsniai – puikus baltymų, ląstelienos šaltinis, juose gausu naudingų medžiagų, tokių kaip kalis, fosforas, magnis, cinkas, chromas, kobaltas, geležis, fluoras, jodas, vitaminai A, E, B1, B2, B6, P. Puikiai tinka ir sportuojantiesiems.

Brokoliai turi labai mažai kalorijų, tačiau juose itin gausu vitaminų C, A, geležies, kalcio.

Per daug termiškai apdoroti brokoliai netenka didelės dalies maisto medžiagų, todėl juos pakanka tik pašildyti.

Žirneliai naudingi kaulams, kraujagyslėms, širdžiai. Žirneliuose itin gausu mineralinių druskų, geležies, seleno, cinko, chlorofilo, B grupės vitaminų, kalcio, fosforo ir kt. Juose daug baltymų – tai labai svarbu sportuojantiesiems.