« Atgal

Sausi pusryčiai su vaisiais

Užkandis

Įvertinti Pridėti prie mėgstamiausių

Receptas pridėtas prie mėgstamiausių

Receptas jau buvo pridėtas prie mėgstamiausių

Cookies have to be enabled to store favorites.

10 min.
(3)
Trukmė
Sudėtingumas
3 Įvertinimas
Sausi pusryčiai su vaisiais
Spausdinti Pasiūlyti

Receptas pridėtas prie mėgstamiausių

Receptas jau buvo pridėtas prie mėgstamiausių

Cookies have to be enabled to store favorites.

Paruošimo instrukcija

Gaminimo laikas: 10 min.

Riešutus, vis pamaišydami, paskrudinkite įkaitintoje keptuvėje 2 minutes.

Suberkite į dubenėlį, sumaišykite su dribsniais, įberkite cinamono, užpilkite pienu, pagardinkite pagal skonį medumi.

Patiekite su pjaustytais vaisiais arba uogomis.

--------------------------

Riešutuose gausu antioksidantų, jie – puikus vitamino E ir baltymų šaltinis, stiprina organizmo imunitetą. Riešutai turi daug kaulus ir nervų sistemą stiprinančio magnio. Juose gausu cinko, labai reikalingo vaikams augti ir žaizdoms gyti. Riešutai suteikia energijos ir pažadina naujai dienai.
Avižiniai dribsniai – puikus baltymų, ląstelienos šaltinis, juose gausu naudingų medžiagų, tokių kaip kalis, fosforas, magnis, cinkas, chromas, kobaltas, geležis, fluoras, jodas, vitaminai A, E, B1, B2, B6, P. Tinka ir sportuojantiesiems.

Kviečių dribsniuose gausu mineralinių medžiagų – magnio, fosforo, kalio. Miežiniuose dribsniuose yra beveik visų B grupės vitaminų, taip pat – vitaminų A, D, E, PP.