« Atgal

Keptas karpis su citrina, žolelėmis ir česnakiniu sviestu

Karštas patiekalas

Įvertinti Pridėti prie mėgstamiausių

Receptas pridėtas prie mėgstamiausių

Receptas jau buvo pridėtas prie mėgstamiausių

Cookies have to be enabled to store favorites.

90 min.
(2)
Trukmė
Sudėtingumas
2 Įvertinimas
Keptas karpis su citrina, žolelėmis ir česnakiniu sviestu
Spausdinti Pasiūlyti

Receptas pridėtas prie mėgstamiausių

Receptas jau buvo pridėtas prie mėgstamiausių

Cookies have to be enabled to store favorites.

Paruošimo instrukcija

Gaminimo laikas: 90 min.
  1. Sumaišome sviestą, 2 trintas česnako skilteles, smulkintus rozmarinus, džiovintą čiobrelį, druską ir pipirus.
  2. Paruoštu sviestu ištepame karpio vidų, pridedame citrinos griežinėlių ir šviežių rozmarinų šakelių.
  3. Pašlakstome žuvį alyvuogių aliejumi ir druska.
  4. Į kepimo skardą dedame likusias česnako skilteles, citrinos griežinėlius. Ant jų dedame žuvį.
  5. Kepame 200 laipsnių orkaitėje 30 minučių.
  6. Sumažiname orkaitės temperatūrą iki 160 laipsnių ir kepame dar 30 minučių.
  7. Vėl padidiname temperatūrą iki 200 laipsnių, prie karpio sudedame bulvytes. Kepame 10 minučių.
  8. Patiekiame žuvį su keptomis bulvių skiltelėmis, citrinos ketvirčiais, juostelėmis pjaustyta cukinija, vyšniniais pomidorais, sultenėmis ir šviežiais rozmarinais.

- - - - -

Šios savaitės maisto prekių pasiūlymai >>>