« Atgal

Kepta avižinė košė

Karštas patiekalas

Įvertinti Pridėti prie mėgstamiausių

Receptas pridėtas prie mėgstamiausių

Receptas jau buvo pridėtas prie mėgstamiausių

40 min.
(0)
Trukmė
Sudėtingumas
0 Įvertinimas
Kepta avižinė košė
Spausdinti Pasiūlyti

Receptas pridėtas prie mėgstamiausių

Receptas jau buvo pridėtas prie mėgstamiausių

Paruošimo instrukcija

Gaminimo laikas: 40 min.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.

Nedidelį keraminį kepimo indą patepkite aliejumi. Morkas sutarkuokite stambia tarka.

Dubenyje sumaišykite avižinius dribsnius, prieskonius, druską, tarkuotas morkas ir razinas.

Kitame dubenyje kiaušinius suplakite su pienu.

Riešutus ir sėklas atskirai sumaišykite su medumi ir aliejumi.

Į kepimo indą suberkite avižinių dribsnių mišinį, užpilkite kiaušinių ir pieno plakiniu – paskirstykite šaukštu, kad vienodai apsemtų dribsnius. Ant viršaus pasikirstykite riešutus.

Kepkite 25 minutes. Ragaukite šiltą, galite patiekti su jogurtu.

--------------------------------

Avižiniai dribsniai – puikus baltymų, ląstelienos šaltinis. Juose gausu naudingų medžiagų, tokių kaip kalis, fosforas, magnis, cinkas, chromas, kobaltas, geležis, fluoras, jodas, vitaminai A, E, B1, B2, B6, P. Puikiai tinka ir sportuojantiesiems.

Morkos – vienas pagrindinių vitamino A šaltinių, jos naudingos regėjimui. Morkose yra vitaminų C, B1, B2, C, PP, K, B9, mineralinių medžiagų, tokių kaip geležis, cinkas, jodas, kalis ir kt. Ne mažiau naudingos ir termiškai apdorotos morkos.
Riešutuose gausu antioksidantų, jie – puikus vitamino E ir baltymų šaltinis, stiprina organizmo imunitetą. Riešutai turi daug kaulus ir nervų sistemą stiprinančio magnio. Juose gausu cinko, labai reikalingo vaikams augti ir žaizdoms gyti. Riešutai suteikia energijos ir jėgų naujai dienai.