« Atgal

Jautienos, pievagrybių ir daržovių troškinys

Troškiniai

Įvertinti Pridėti prie mėgstamiausių

Receptas pridėtas prie mėgstamiausių

Receptas jau buvo pridėtas prie mėgstamiausių

Cookies have to be enabled to store favorites.

120 min.
(0)
Trukmė
Sudėtingumas
0 Įvertinimas
Jautienos, pievagrybių ir daržovių troškinys
Spausdinti Persiųsti

Receptas pridėtas prie mėgstamiausių

Receptas jau buvo pridėtas prie mėgstamiausių

Cookies have to be enabled to store favorites.

Paruošimo instrukcija

Gaminimo laikas: 120 min.

Dideliame puode virš vidutinio dydžio ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų.

Jautieną supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais, pagardinkite druska ir pipirais. Suberkite į įkaitintą aliejų ir kepkite, vis apversdami, kol apskrus iš visų pusių (apie 2-3 minutes iš kiekvienos pusės). Išimkite į lėkštę ir atidėkite į šalį.

Suberkite į puodą kapotus svogūnus, smulkiai kapotus česnakus, riekelėmis supjaustytas morkas ir pamaišydami kepinkite, kol suminkštės, apie 4-5 minutes. Suberkite riekelėmis pjaustytus pievagrybius ir pakepkite dar porą minučių, kol šie suminkštės.

Supilkite konservuotus pomidorus, sudėkite pomidorų pastą, lauro lapelius, džiovintus čiobrelius. Supilkite jautienos sultinį, sudėkite atgal į puodą apkeptus jautienos gabalėlius. Išmaišykite ir leiskite užvirti.

Sumažinkite ugnį iki silpnos, uždenkite puodą dangčiu, ir palikite lėtai virsnoti apie 1 val. 30 min., kartais pamaišydami, kol jautiena bus minkšta.

Patiekite su bulvių koše, pagardinkite šviežiai grūstais juodaisiais pipirais ir šviežiomis prieskoninėmis žolelėmis.

 - - -

Paskirkite šiam troškiniui savaitgalio dieną – tą, kai nereikės niekur skubėti, o pusantros valandos ant viryklės virsnojantis troškinys nevers trepsėti iš nekantrumo. Per tą pusantros valandos nuveikti galėsite labai daug (patingėti, paskaityti ar pasitvarkyti), o galiausiai – galiausiai ant stalo patieksite nuostabiai kvapnų, rudenišką ir sotų troškinį su jautiena, pievagrybiais, morkomis.

Patiekti galite su bulvių koše, bet lygiai taip pat stambių bulvių kubelių galite įberti į verdamą troškinį – taip, kaip jums patinka labiau!