« Atgal

Citrininis Velykų keksas

Desertai

Įvertinti Pridėti prie mėgstamiausių

Receptas pridėtas prie mėgstamiausių

Receptas jau buvo pridėtas prie mėgstamiausių

Cookies have to be enabled to store favorites.

150 min.
(5)
Trukmė
Sudėtingumas
5 Įvertinimas
Citrininis Velykų keksas
Spausdinti Persiųsti

Receptas pridėtas prie mėgstamiausių

Receptas jau buvo pridėtas prie mėgstamiausių

Cookies have to be enabled to store favorites.

Paruošimo instrukcija

Gaminimo laikas: 150 min.

1. Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių temperatūros.
2. Išplakite kiaušinius su cukrumi.
3. Į kiaušinius įpilkite grietinėlę, paskui citrinos sultis ir dar kartą išplakite.
4. Suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir atsargiai išmaišykite.
5. Pagardinkite tešlą citrinos žievele.
6. Kepimo formą ištepkite aliejumi ir supilkite tešlą.
7. Kepkite keksą apie 50 minučių. Iškepusį palikite atvėsti.
8. Paruoškite glajų. Citrinos sultis sumaišykite su milteliniu cukrumi – turi išeiti tiršta masė.
9. Atvėsusį keksą papuoškite glajumi bei džiovintais vaisiais.