« Atgal

Buritai su morkomis ir žirneliais

Užkandis

Įvertinti Pridėti prie mėgstamiausių

Receptas pridėtas prie mėgstamiausių

Receptas jau buvo pridėtas prie mėgstamiausių

Cookies have to be enabled to store favorites.

20 min.
(2)
Trukmė
Sudėtingumas
2 Įvertinimas
Buritai su morkomis ir žirneliais
Spausdinti Pasiūlyti

Receptas pridėtas prie mėgstamiausių

Receptas jau buvo pridėtas prie mėgstamiausių

Cookies have to be enabled to store favorites.

Paruošimo instrukcija

Gaminimo laikas: 20 min.

Žirnelius perliekite verdančiu vandeniu. Suberkite į trintuvą ir sutrinkite drauge su citrinų sultimis, druska, pipirais ir šaukštu aliejaus.

Morkas stambiai sutarkuokite, sumaišykite su išspausta česnako skiltele, jogurtu, kariu, pasūdykite, įberkite pipirų.

Tortiliją aptepkite žirnelių trintiniu.

Ant tortilijų paskleiskite morkų sluoksnį, dėkite gražgarsčių, supjaustyto kiaušinio ir standžiai susukite.

Prieš ruošdami, tortilijas galite trumpai pašildyti įkaitintoje keptuvėje.

Morkos – vienas pagrindinių vitamino A šaltinių, jos naudingos regėjimui. Morkose yra vitaminų C, B1, B2, C, PP, K, B9, mineralinių medžiagų, tokių kaip geležis, cinkas, jodas, kalis ir kt.

Žirneliai naudingi kaulams, kraujagyslėms, širdžiai. Žirneliuose itin gausu mineralinių druskų, geležies, seleno, cinko, chlorofilo, B grupės vitaminų, kalcio, fosforo ir kt. Juose daug baltymų – tai labai svarbu sportuojantiesiems.

Tortilijose yra naudingų maisto medžiagų, tokių kaip skaidulos, vitaminai ir mineralai.